img

Vesti

Rumski kikbokseri odlični na Evropskom prvenstvu Vorkapić prvak Evrope

img

Na prvenstvu Evrope za kadete i juniore odrzanom u Istanbulu od 26.08. do 09.03.2023. godine za reprezentaciju Srbije su nastupila tri člana Kik boks kluba "Ru09", kao i trener kluba Vladimir Bogović, kao član stručnog štaba.

Milica Bogović u konkurenciji starijih juniorki - 52 kg  je u svom prvom nastupu za reprezentaciju porazena od predstavnice Ukrajine u 1/4 finalu rezultatom 2:1 iako je do pred sam kraj meča vodila upravo tim rezultatom i tako platila ceh neiskustvu na međunarodnoj sceni.

Ivan Marković je u konkurenciji starijih juniora -67kg u 1/8 finala porazio predstavnika Crne Gore, a zatim je u 1/4 finalu porazen od predstavnika Bugarske.

Mišo Vorkapić, najiskusniji u ovoj postavi Rumljana, je u konkurenciji starijih juniora +91 kg u polufinalu porazio predstavnika Turske vrlo ubedljivim rezultatom, a zatim u finalu bio i više nego dominantan nad predstavnikom Azerbejdžana i tako došao do zlatne medalje na ovom takmičenju.

Tako je rumski klub nakon prošlogodišnje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu koju je osvojila Nikolina Kasap, ove godine dobio i evropskog prvaka Mišu Vorkapića i zadrzao kontinuitet u osvajanju najsjajnijih odličja na najvećim takmičenjima.

donor
donor
donor
donor