img

Vesti

Obaveštenje JP "Vodovod"

img

Deo postojećeg magistralnog cevovoda AC Ø500 od „Fabrike vode“  ka „Rumskoj petlji“ prostire se ispod trase budućeg auto-puta Ruma-Šabac. Projektnom dokumentacijom u okviru radova na izgradnji auto-puta predviđeno je izmeštanje trase, odnosno izgradnja novog cevovoda od duktilnog liva Ø700 u duzini od 1.700 m.

Radovi su u toku i do sada je izgrađeno oko 1.100m  novog cevovoda.  Nakon izgradnje planirane trase predstoje radovi na prevezivanju novoizgrađene trase na postojeći cevovod. Predviđanja su da će kompletan novi cevovod biti završen u narednih mesec dana, a planirano uključivanje istog u sistem će se obaviti tokom oktobra.

Da bi se prevezivanje izvelo neophodna je obustava vodosnabdevanja, za vreme izvođenja radova na povezivanju, u celom sistemu vodosnabdevanja, tj. u svim naseljima koja su povezana na regionalni vodovod. Procena je da se ovi radovi mogu izvršiti u roku od 24 časa.

Naselja koja nisu povezana na regionalni vodovod, naselja sa lokalnim izvorištima, će tokom izvođenja ovih radova imati redovno vodosnabdevanje.

Tačan datum i termin kada će radovi započeti još nije definisan, svi potrošači će blagovremeno biti obavešteni o vremenu obustave vodosnabdevanja  i potrebnom vremenu za izvođenje radova, tj. o terminu u kome se očekuje ponovno uspostavljenje vodosnabdevanja nakon izvršenih radova.

donor
donor
donor
donor