img

Vesti

Kulturno leto Pozorište Madlenianum predstava "Feliks i Doris"

img

Pravi pozorišni biser, romantična komedija "Feliks i Doris" američkog pisca Bila Menhofa, večeras na pozornici Kulturnog centra "Brana Crnčević" od 21 čas.

Ulaz je slobodan.

Feliks i Doris je ljubavna priča o dvoje ljudi sa margine, smeštena u šezdesete godine dvadesetog veka, koji kroz komad pronađu ne samo ljubav jedno prema drugom, već pronađu i sebe same, sopstvene identitete. Divno je što se ta lepa i duboka ljudska priča razvija kroz urnebesno komične situacije i što će u vremenu kada je smeh lek publika moći da bude okrepljena i usmerena ka optimizmu.

Neverovatnu Doris, netipičnu manekenku i glumicu, tumači već dugogodišnja ljubimica publike Madlenianuma, Vanja Milačić. Njen partner Feliks, neostvareni pisac u komadu, je prvak Narodnog pozorišta u Subotici, Rumljanin Vladimir Grbić.

Predstavu je rezirala mnogostruko nagrađivana Olja Đorđević.

U autorskom timu predstave su i kompozitor Irena Popović Dragović, scenograf Damjan Paranosić, kostimograf Milica Grbić Komazec, saradnik za scenski pokret Mirko Knezević i saradnik za scenski govor Saša Latinović.

Komad koji je smešten u šezdesete godine dvadesetog veka i koji je bio vredan i kultne ekranizacije, gde su u filmu "The Owl and the Pussycat" nastalom po tom delu glavne uloge tumačili Barbara Strejsnd i Džordž Segal.

donor
donor
donor
donor