img

Vesti

Izgradnja kružnog toka kod Rigovog mlina Neće biti obustave saobraćaja

img

U Rumi je započela izgradnja raskrsnice kruznog toka kod Rigovog mlina, na ulazu u grad iz pravca Sremske Mitrovice. Opština Ruma je pripremila celokupnu plansku dokumentaciju, dok se radovi, koje je najavio predsednik Srbije Aleksandra Vučić, tokom posete Rumi 17. marta ove godine, finansiraju i izvode  u nadleznosti JP "Putevi Srbije", odnosno Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Radovi će trajati 60 dana, ali neće biti obustave saobraćaja pošto ne postoji alternativni pravac, jer se paralelno izvode radovi i na deonici auto-puta kod Rumske petlje, koji takođe traju do jeseni, pojasnila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

"Na ovoj lokaciji imamo veliku frekvenciju saobraćaja, pogotovo ujutru i posle podne, u tzv. špic časovima kada ljudi odlaze na posao ili se vraćaju kući. Veliki broj fabrika je smešten u Industrijskoj ulici, put ka Sremskoj Mitrovici je veoma prometan te se dešavaju nazalost i saobraćajne nesreće. Izgradnjom kruznog toka sa četiri priključne trake planiramo da povećamo i samu bezbednost u saobraćaju, a ujedno i da na jedan lep način uredimo i prilaz samom gradu", kazala je predsednica Ćirić, zahvalivši se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odrzanom obećanju, ali i svesrdnoj podršci koju daje razvoju rumske opštine.

Nakon završetka izgradnje kruznog toka nastavlja se rehabilitacija Industrijske ulice, celom duzinom od oko 4 kilometra.

"Dinamikom su predviđeni prvo radovi na kruznom toku, potom rehabilitacija Industrijske ulice, a mi dalje svojim sredstvima i sredstvima AP Vojvodine nastavljamo rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića i Pavlovačke ulice, tako da ćemo imati lep i uređen grad. Ruma će imati sve elemente jedne razvijene sredine, što i jeste", istakla je predsednica Ćirić.

donor
donor
donor
donor