img

Vesti

Digitalna spremnost za evropsko učenje na daljinu

img

SSŠ "Branko Radičević" iz Rume učestvuje u projektu "Digitalna spremnost za evropsko učenje na daljinu". U pitanju je Erasmus+ strateško partnerstvo pet škola koje se nalaze u zemljama širom Evrope: Grčkoj, Portugalu, Islandu, Srbiji i Belgiji. Počeo je u martu 2021. i uskoro se završava. Sve partnerske škole pripadaju srednjem obrazovanju, većina njih strukovnom. Uključeni nastavnici imaju iskustvo u korišćenju IKT-a i učenju na daljinu. Glavni cilj projekta je azuriranje digitalnih kompetencija nastavnika i učenika partnerskih škola uvođenjem novih alata web 2.0, novog softvera i metoda koji se mogu koristiti za učenje na daljinu kvalitetno i plodno za obrazovni postupak.

U protekle dve godine odvijale su aktivnosti učenja u svim pomenutim zemljama vezano za učenje na daljinu. Ovog puta, predstavnici SSŠ “Branko Radičević” iz Rume prisustvovali su završnom transnacionalnom sastanku koordinativnih timova koji se realizovao u Belgiji u Briselu i trajao dva dana. Na ovom projektu glavni zadatak srpskog tima bio je evaluacija i analiza projektnih aktivnosti. Svi partneri iskazali su zelju i volju za dalju saradnju sa timom iz "Brankove" škole.

"Obišli smo kulturno-istorijske vrednosti Brisela. Nadamo se daljim saradnjama sa našim partnerima na ovom projektu i zeljno iščekujemo novi konkursni rok u oblasti obrazovanja Erasmus+ projekata koje otvaraju široke mogućnosti u okviru evropskog učenja", rekla je Daniela Vasić koordinator programa Erasmus+ u SSŠ “Branko Radičević” Ruma.

 

 

donor
donor
donor
donor