img

Vesti

10. Vidovdanski sabor Promocija viteštva i tradicionalnih vrednosti

img

U organizaciji „Akademije vidovdanskih vitezova srbskih“ u Rumi će u subotu, 24. juna, biti održan jubilarni 10. Vidovdanski sabor srbskih vitezova.

Manifestacija koja ima za cilj afirmaciju viteških vrednosti, tradicije i kulturnog nasleđa srpskog naroda okupiće i ove godine veliki broj poklonika istorije i zaljubljenike u drevne viteške veštine, ali i istaknute pripadnike vojske i policije, borce koji su časno branili našu otadžbinu.

Programom manifestacije predviđen je prijem za delegaciju Sabora u Gradskoj kući, polaganje venaca na spomen ploču u rumskom parku Heroja Košara i Paštrika, u hramu Vaznesenja Gospodnjeg biće služen pomen za poginule u odbrambeno otadžbinskim ratovima 1991 1999., dok je centralna akademija, na kojoj će biti uručena priznanja, zakazana za podne u parohijskom domu Vaznesenjske crkve.

U okviru manifestacije u parku Heroja Košara i Paštrika biće upriličena i pokazna vežba 1. brigade kopnene vojske i žandarmerije, sa ciljem promocije kodeksa časti i afirmacije tradicionalnih vrednosti poput rodoljublja.

donor
donor
donor
donor