img

Vesti

Karavan radosti i prijateljstva posetio Rumu

img

Više stotina rumskih osnovaca uzelo je učešće u najvećoj manifestaciji amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima - Dunav osiguranje Sportske igre mladih.
Na Gradskom trgu rumski mališani su se takmičili u igri Lino između dve vatre i atletici, dok je Sportski centar "Ruma" bio domaćin basketa 3 na 3 i Koka kola  kupa u malom fudbalu za devojčice i dečake.
Manifestacija je započela himnom Boze pravde, koju je otpevala mlada sugrađanka Tara Trbović, a svečanom početku i simboličnom paljenju plamena prijateljstva prisustvovala je i predsednica Aleksandra Ćirić.
"Ovakve manifestacije su uvek dobrodošle u Rumu, mi podrzavamo i afirmišemo razvoj sporta kroz omladinu. Imamo veliki broj mladih i školaraca koji  ostvaruju dobre rezultate u pojedinačnim i ekipnim sportovima. Na sve načine pokušavamo da  ih stimulišemo, nagradimo i pohvalimo uspeh i rad u sportu. Kad usmeravamo decu da se bave sportom, mi ih usmeravamo da budu dobri ljudi, da izgrade prave vrednosti i prijateljstvo, razviju zdrav duh, fer plej i toleranciju", poručila je predsednica Ćirić.
 
Daliborka Delibašić iz Sportskih igara mladih napomenula je da su sve igre besplatne za decu, a da će se najbolji na današnjem turniru u Rumi plasirati na regionalno takmičenje koje se 12. juna odrzava u Žablju.
"Drzavno finale se odrzava 12. jula u Banji Ždrelo, a potom sledi najzanimljiviji deo - velika međunarodna završnica. To je ono što deca najviše vole, druzenje sa njihovim  vršnjacima iz Hrvatske i BiH, jer sve što radimo u Srbiji već deset godina rade i naše kolege  u ove dve zemlje", istakla je Daliborka Delibašić.
Na inicijativu generalnog sponzora Igara, kompanije Dunav osiguranje, pokrenuta je kampanja pod nazivom “Pruzam ruku, ne podmećem nogu”, koja  ima za cilj da ukaze na sve oblike vršnjačkog nasilja.
"U martu smo pokrenuli kampanju koja ima za cilj da ukaze na sve oblike vršnjačkog nasilja. Nismo ni slutili koliko će ova kampanja imati značaj. Prekinuli smo Karavan radosti i bilo nam je teško ponovo ga pokrenuti.  Uz konsultacije i pomoć psihološkinje Biljane Lajović koja je mentor ove kampanje, ona nam je naglasila koliko je vazna snaga manifestacije za decu. Tokom manifestacije deca pišu poruke protiv vršnjačkog nasilja u Dunav korneru. Autore najboljih poruka ćemo nagraditi i to je jedan mali stimulans da se uključe i u taj deo Sportskih igara mladih", kazala je Daliborka Delibašić.
Sportske igre mladih najveća amaterska sportska organizacija za decu i mlade u Evropi, sigurno je da će poruke koje promovišu fer-plej, toleranciju i pozitivne sisteme vrednosti čuti veliki broj  populacije.
donor
donor
donor
donor