img

Vesti

Dani slovenske pismenosti i kulture

img

Manifestacija „Dani slovenske pismenosti i  kulture", koja predstavlja veoma vazan kulturno-umetnički događaj ne samo za Rumu i njene građane, već i za Srem, Srbiju, ali i sve slovenske zemlje, odrzava se ove godine od 18. do 26. maja 2023. godine.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za četvrtak, 18. maj, u Velikoj dvorani Kulturnog centra „Brana Crnčević", sa početkom u 19 časova.

U proteklih dvanaest godina manifestacija moze da se pohvali bogatim programom, kao i uvazenim učesnicima: ambasadorima slovenskih zemalja u Republici Srbiji, sekretarima i atašeima za kulturu, akademicima knjizevnim kritičarima, univerzitetskim profesorima, kao i ostalim kulturnim i javnim radnicima iz Srbije i inostranstva. Manifestacija „Dani slovenske pismenosti“ je u prethodnih 12 godina naišla na topao prijem kod publike i istu je pratilo preko 20.000 ljudi.

Značajnu ulogu, kao i prethodnih godina, u realizovanju pomenute manifestacije ima Opština Ruma, koja svojim delovanjem i radom podrzava aktivnosti Gradske biblioteke „'Atanasije Stojković''.
Pored veoma vaznog duhovnog segmenta manifestacije, ona se velikim delom bavi i kulturnim nasleđem, ali i savremenim kulturno-umetničkim pojavama na kulturnoj mapi svih slovenskih zemalja. Gradska biblioteka „Atanasije Stojković“, kao glavni organizator i inicijator odrzavanja ove manifestacije, se trudi da iz godine u godinu programi budu bogatiji i raznovrsniji, a publika zadovoljnija.

Otvaranje 13. manifestacija "Dani slovenske pismenosti i kulture", projekcije filmova i predavanja moći ćemo da pratimo i na YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCH-fxCFTkd7-goU5Yzob4JA , u periodu od 18. do 26. maja.

donor
donor
donor
donor