img

Vesti

Bolji uslovi za nikinačke đake

img

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić posetila je danas OŠ „Branko Radičević“ u Nikincima gde su obavljeni radovi na obnovi fasadi i renoviranju dela unutrašnjosti objekta.

„Danas sam imala priliku da posetim osnovnu školu  u Nikincima i bila sam oduševljena onim što sam videla. Razgovor sa rukovodstvom škole otkrio mi je da se broj đaka iz godine u godinu povećava, što je izvanredna vest. Škola danas broji 117 đaka“, izjavila je predsednica Ćirić.  

„Ova investicija nije samo estetski vazna, već pruza bolju zaštitu zgrade od spoljnih uticaja. U unutrašnjosti objekta završeni su molerski radovi u hodniku, a oštećeni parket je zamenjen novim parketom od hrastovog drveta. Sredstva za ovu investiciju izdvojena su iz budžeta Opštine Ruma. U razgovoru sa učenicima i nastavnicima, primetila sam da su veoma zadovoljni uslovima u svojoj školi, što me veoma raduje. Prioritet nam je da đaci i zaposleni u svim školama na teritoriji naše opštine imaju izvanredne uslove za produktivan rad i uspešno učenje“, rekla je predsednica Ćirić.

U narednom periodu predstoji adaptacija i uređenje i ostalih škola na teritoriji opštine, kako bi se svim đacima obezbedili što kvaliteniji uslovi za školovanje.

donor
donor
donor
donor