img

Vesti

Počeo 26. Art Trema Fest

img

Međunarodni pozorišni  festival profesionalnih kamernih formi, akademskih predstava i produkcija ustanova kulture - Art Trema Fest ove godine nudi Rumljanima osam predstava, koje će ocenjivati stručni ziri u sastavu: Tea Begovska, rediteljka iz Skoplja, Aleš Kurt, reditelj iz Sarajeva i Ivica Klemenc, dramski umetnik iz Beograda.

Već po tradiciji Art Trema fest je sinoć otvoren multimedijalnom izlozbom „Pozorišno stvaralaštvo na tlu opštine Ruma – kulturna baština u nastajanju” koju su priredili Gradsko pozorište Ruma, Pozorišni muzej Vojvodine i Zavičajni muzej Ruma. Publika je sinoć imala priliku da pogleda predstavu „Bečka stolica“ Nikolaja Koljade u reziji Predraga Stojmenovića, a u izvođenju studenata Akademije  umetnosti Beograd (klasa  profesorke Dragane Varagić). Do 26. marta na repertoaru su i „Kajsije u oktobru“ u reziji Vide Ognjenović, Fakulteta savremenih umetnosti Beograd,  master klasa glume profesorke  Vide Ognjenović; „Palunkova  zena“  autorski rad Ive Petar - Dragan u izvođenju Triko Cirkus Teatar Zagreb;  „LalaLee Delong u izvođenju kikindskog Teatra  Gusani u magli, kao i  „Proslava“ u reziji Borisa Liješevića, a u izvođenju studenata Akademije umetnosti Novi Sad i Pozorišta Promena, u klasi profesora Borisa Liješevića; „Neodustajanje“ u reziji Marije Medenice i Saveza dramskih umetnika Vojvodine; „Razvedi me“ u reziji Roberta Ristova, a u izvođenju Provokacija teatra Skopje i  „Ples uz vetar“  u reziji Margarete Peršić Frane Meden, a u izvođenju OZ teatra  Mošćenička Draga iz Hrvatske.

Pokrovitelji festivala su Opština Ruma, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture. Selektor i izvršni producent festivala je Zoltan Fridman; pozorišni reditelj, dok je moderator razgovora Milena Mikolaci, profesorica knjizevnosti.

Partneri u realizaciji Art Trema festa su  Kulturni centar „Brana Crnčević", Gradska biblioteka „Atanasije Stojković” Ruma, Pozorišni muzej Vojvodine, Zavičajni muzej Ruma, Turistička organizacija opštine Ruma, kao i osnovne i srednje škole te brojna udruzenja i prijatelji festivala.

donor
donor
donor
donor