img

Vesti

Podrška Vlade AP Vojvodine projektima rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture i razvoja sporta u Opštini Ruma

img

Za realizaciju 37 novih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo šest milijardi dinara.

Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

Pokrajina će finansijski podrzati projekte rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture i razvoja sporta u Opštini Rumi, a svečanom uručenju ugovora za dodelu sredstava putem javnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine prisustvovala je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Opštini Ruma je dodeljeno za 2023. godinu 300,000,000.00 dinara za finansiranje dva veoma značajna projekta.

U narednoj godini Pokrajinska vlada AP Vojvodine i Opština Ruma će nastaviti finansiranje ovih projekata u ukupnoj vrednosti od 700,000,000.00 dinara kako bi se projekti valjano priveli kraju.

„Prvi projekat je izgradnja fiskulturne sale u Putincima. Ovaj projekat će biti od velike koristi za naše sugrađane u Putincima, posebno za mlade sportiste koji će imati adekvatne uslove za treninge i takmičenja. Drugi projekat je rekonstrukcija Pavlovačke ulice i ulice Vuka Karadžića u Rumi. Ovaj projekat će uključivati izgradnju novog bulevara, prvog u Rumi sa četiri trake, od Rigovog mlina duz ulice Vuka Karadžića do Glavne ulice, rekonstrukciju cele Pavlovačke ulice, uključujući novi asfalt, ivičnjake, trotoare, rasvetu i kanalizaciju", izjavila je predsednica Ćirić.

Ovi veoma vazni infrastrukturni projekti će biti realizovani u naredne dve godine. Građevinske dozvole su već ishodovane, te izgradnja uskoro počinje.

donor
donor
donor
donor