img

Vesti

Skupština rumskog Udruženja ratnih vojnih invalida

img

U petak 24. februara Udruzenje ratnih vojnih invalida Ruma(URVI) odrzalo je svoju izbornu skupštinu. Sednici je prisustvalo 63 člana URVI Ruma, predsednik SO Ruma Stevan Kovačević,  drzavni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pukovnik Mile Karanović, predstavnici pokrajinskog Udruzenja ratnih vojnih invalida predvođeni Milenkom Dubravcem, kao i gosti iz Republike Srpske, Nikola Vezmar (Savez RVI RS) i Vaso Đakušić (RVI Gradiška).

Pored usvojenih izveštaja na sednici je izabrano i novo rukovodstvo rumske organizacije URVI, predsednik, sekretar i izvršni odbor. Za novog – starog predsednika izabran je Milija Veresija, dok je za sekretara udruzenja imenovan Nenad Grubišić.

Predsednik Veresija je obrazlozio ovogodišnje planove udruzenja.  Zahvaljujući podršci Opštine Ruma URVI će poslati 8 članova na sedmodnevni oporavak u banjski kompleks Termal u Vrdniku. Precizirano je odrzavanje i drugog Kupa u pecanju, gde će se okupiti srodne boračke organizacije i partnerske organizacije iz naše opštine, a takođe jedan od prioriteta biće jačanje veza između osoba sa invaliditetom, porodica palih boraca i šire društvene zajednice.

donor
donor
donor
donor