img

Vesti

Uređen Dom kulture u Grabovcima

img

U Grabovcima su završeni radovi na uređenju Doma kulture. Tim povodom predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je sa svojim saradnicima posetila najjuznije selo naše opštine iskoristivši priliku da porazgovara sa meštanima.

Na objektu je završena popravka krova i postavljeni su gromobrani, promenjena je stolarija, renovirani su toaleti. Radovi su obuhvatili i molersko - farbarske radove, te je okrečen ulaz, toaleti, stepenište, hodnik i sve prostorije na spratu.

Postavljena je nova rasveta i spušteni plafoni na spratu. Renoviranje je obuhvatilo i izgradnju i opremanje kuhinje u okviru velike sale.

Ovako renoviran Dom kulture meštani Grabovaca će moći da koriste za mnoštvo namena, od odrzavanja različitih manifestacija do proslava, priredbi.

„Naš plan je da se u svim mesnim zajednicama obnove domovi kulture. Odgovornom raspodelom budžeta uspeli smo da obezbedimo sredstva za svako selo, te niko neće biti zaboravljen“, poručila je predsednica Ćirić.

Predsednik Saveta MZ Grabovci Živko Cvetković napominje da se zajedno sa Opštinom Ruma Savet MZ bori na sve načine da mladi Grabovčani u svom selu zasnuju porodice, da ostanu u selu, ali da u Grabovcima imaju i sve uslove za dobar i kvalitetan zivot.

"Ekonomska migracija je nešto što je zadesilo mnoge male sredine i to je nešto protiv čega se borimo. Uz svesrdnu pomoć Opštine Ruma mi se trudimo da u selu unapredimo infrastrukturu, da omogućimo kulturna dešavanja, sportske aktivnosti, da napravimo uređen ambijent za dobar društveni zivot. Renoviranjem Doma kulture mi sada imamo uređeno mesto za druzenja, kulturne aktivnosti i proslave. Opština nam je uredila i atarske puteve, a mi smo katastarski gledano mozda i najveće selo. Pri kraju je i izgradnja kapele na seoskom groblju. Dosta je ulozeno i u sport. Naš fudbalski klub finansijski je podrzan od strane lokalne samouprave, koja je između ostalog, izdvojila sredstva i za unapređenje sportske infrastrukture, za proširenje tribina, izgradnju nadstrešica, ograđivanje fudbalskog igrališta. Izdvojeno je i pet miliona dinara za seosku školu, a plan nam je da sa čvrstog goriva pređemo na centralno grejanje na gas. U planu je pomoć i za lovačko društvo i za renoviranje njihovih prostorija. Trudimo se da podjednako razvijamo sve segmente bitne za zivot, da uradimo sve prioritetne stvari", rekao je Cvetković.

donor
donor
donor
donor