img

Vesti

Uređenje platoa ispred ambulante u Dobrincima

img

Nastavljaju se ulaganja u unapređenje sistema zdravstvene zaštite u našoj opštini i infrastrukturno uređenje kako ustanova primarne  zdravstvene zaštite, tako i samih prilaza ambulantama.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i direktorica Doma zdravlja Ruma" dr Jelena Stojanac Mračević obišli su danas radove na uređenju platoa ispred seoske ambulante u Dobrincima.

Velika betonska površina ispred ambulante bila je u lošem stanju u potpunosti devastirana, prilaz pacijenata je bio vrlo otezan, faktički bio je onemogućen kada su vremenski uslovi loši, istakla je predsednica Ćirić.

Decenijama se nije ulagalo u ovu ambulatnu. Prema rečima meštana ono što je najneophodnije da se uradi jeste prilazni plato. Mi smo odmah reagovali, čim su to vremenski uslovi dozvolili. Sremput izvodi radove. Radi se prilazni plato, dve ćuprije, čitava površina prema ambulanti i prema dvorištu gde se nalazi i vrtić Poletarac"", izjavila je predsednica Ćirić.

Krajem prošle godine u ambulanti u Pavlovcima je urađeno grejanje, a novi radovi na unapređenju uslova u seoskim ambulantama tek predstoje.

U dogovoru sa Domom zdravlja „Ruma" radićemo i dogradnju i proširenja seoskih ambulanti, finansiraćemo neophodne popravke, ali i nabavku opreme i medicinskog materijala koja je neophodna. U Rumi su počeli i radovi na uređenju Sluzbe za hitnu medicinsku pomoći. Čekamo odobrenje resornog ministarstva pa u rad puštamo i novi aparat - ortopan u stomatološkoj ambulanti.  Mislim da će naši građani biti veoma zadovoljni uslovima koje ćemo im obezbediti, a mi ćemo nastaviti dalje da ulazemo u Dom zdravlja, jer iako on nije naša nadleznost, svakako je naša duznost da pomognemo", rekla je predsednica Ćirić.

Pored platoa ispred ambulante, u Dobrincima će biti asfaltirani i prostori oko autobuskih stajališta pored zgrade mesne zajednice i na izlazu iz Dobrinaca u pravcu Pećinaca.

donor
donor
donor
donor