img

Vesti

Održana LXXX sednica Opštinskog veća

img

Radi unapređenja javnog reda i bezbednosti na teritoriji rumske opštine članovi Opštinskog veća usvojili su danas zaključak o prenosu putničkog vozila MUP u, tj.  Policijskoj stanici Ruma.

Opština je za potrebe Policijske stanice Ruma obezbedila vozilo Hyundai Bayon, sa pratećom opremom, vredno oko 2,1 milion dinara.

Takođe, usvojen je zaključak i o prenosu opreme Osnovnoj muzičkoj školi „Teodor Toša Andrejević" Ruma. Opština je rumskoj muzičkoj školi donirala pet instrumenata, tri klarineta i dve flaute čija je ukupna vrednost 372.000 dinara.

Na sednici je usvojeno i nekoliko odluka o vansudskim poravnanjima zbog ujeda pasa lutalica, Plan javnih nabavki Opštinske uprave opštine Ruma za 2023. godinu,  kao i Odluka o sufinansiranju projekata iz budžeta Opštine Ruma radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini.

Doneta je i Odluka o utvrđivanju cena u okviru taksi tarife na teritoriji opštine Ruma, na inicijativu taksi prevoznika cena starta je uvećana sa 100 na 150 dinara, cena vožnje po kilometru nije menjana i ostaje po kilometru u prvoj tarifi 60 dinara, 80 dinara u drugoj tarifi i 100 dinara u trećoj tarifi.

donor
donor
donor
donor