img

Vesti

Rumska šahovska zima

img

Jedan od najboljih rumskih šahista, Nenad Grubor, svečano je otvorio "Rumsku šahovsku zimu" u subotu, 24. decembra, u prostorijama škole šaha ŠK "Brile" u Atrijumu.

Svi prisutni igrači, deca i roditelji, uzivali su u novogodišnjem ambijentu škole šaha, počastili se divnim kolačima i imali priliku da nauče prvo od 20 pripremljenih šahovskih otvaranja, u cilju priprema za takmičenja učenika osnovnih škola iz predmeta ''šah'' koje svake školske godine organizuju Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Šahovski savez Srbije, a za koja je već ustaljeni kalendar: školsko u januaru, opštinsko u februaru, okruzno u martu i republičko u aprilu.

''Rumska šahovska zima'' podrazumeva učenje i igranje šaha, u svim njegovim aspektima - igra, sport, nauka. didaktičko sredstvo. umetnost, kao i u svim njegovim tehnologijama - otvaranje, kombinacija, središnjica, završnica.
Nastava je besplatna za svu zainteresovanu decu, a trajaće celu zimu, svaki dan, osim nedelje i drzavnog praznika, od 12.00 časova.
Zavisno od predznanja, polaznici se raspodeljuju u 4 nastavne grupe:

1. Ulazak u ''svet šaha''

2. Ulazak u ''svet šahovskih takmičenja''

3. Igra sa belim figurama

4. Igra sa crnim figurama.

Na kraju svečanosti, MK Nenad Grubor je odigrao simultanku, na 10 tabli, protiv juniorske ekipe ŠK "Brile" i pobedio sa 8,0 : 2,0.

donor
donor
donor
donor