img

Vesti

Ozelenjavanje grada Sadnja novih stabala u Železničkoj ulici

img

Javno preduzeće "Komunalac" tokom čitave godine radi na ozelenjavanju javnih površina i na sadnji novih sadnica drveća. Danas je počela sadnja novih sadnica kestena u Železničkoj ulici u Rumi.

Predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić nekoliko puta je tokom godine najavljivala da će se više paznje posvetiti prelepoj aleji.

"Kao što sam obećala s proleća ove godine, Javno preduzeće "Komunalac" je krenulo u  sistematsko lečenje obolelih sadnica, pravilno orezivanje postojećih i tada smo uočili gde je potrebno zasaditi nove sadnice i gde je potrebno zanoviti aleju. Sad kada su vremenski uslovi dozvolili i kada je vreme predviđeno za sadnju, Javno preduzeće će zasaditi preko 140 novih sadnica kestena tako da našu aleju upotpunimo i ulepšamo. Biće zasađeno na mestima gde nema stabala i tamo gde su stara i bolesna stabla istrulila i gde su morala biti izvađena. Već na proleće  ćemo imati novu aleju popunjenu novim sadnicama. One su stare oko četiri godine tako da će vrlo brzo zablistati i biti ukras naše aleje", rekla je predsedica Ćirić.

Aleja u Železničkoj ulici je prepoznatljiv deo grada Rume i neki kestenovi su stari preko sto godina. Direktor JP "Komunalac" Dragan Panić je rekao da je došlo vreme da se aleja podmladi, da se obolela stabla uklone, da se ona koja su nepravilno orezivana prethodnih godina orezu kako treba i da se nadomeste prazna mesta.

"140 stabala kestena ćemo posaditi u rumskoj aleji, a to nije sve, tokom ove godine smo posadili preko 1000 stabala u izletištu Borkovac sadimo preko 3000 sadnica na putu Ruma - Putinci i delu puta Žarkovac - Dobrodolsko jezero. Praktično mozemo da kazemo da ćemo preko 4000 sadnica ove godine posaditi, to je za Rumu do sada bilo nepojmljivo i ja sam zadovoljan sa tim. Ovo što smo sada započeli završićemo do Bozića, posle toga nastavljamo sa ozelenjavanjem našeg grada. Birali smo sadnice koje će se brzo primiti i neće dugo biti potrebno vremena da se oforme", izjavio je Panić.

donor
donor
donor
donor