img

Vesti

Nova ulaganja za još bolje uslove boravka dece u rumskim vrtićima

img

Dobri uslovi u vrtićima osnov su za kvalitetno predškolsko obrazovanje i vaspitanje, stoga Opština Ruma nastavlja sa ulaganjima u sve preškolske objekte na teritoriji naše opštine.

Tokom jeseni u vrtiću Kockica 1 u Rumi lokalna samouprava je finansirala radove na kompletnoj rekonstrukciji mokrih čvorova, dečijih toaleta pri samim učionicama, tako i sanitarnih čvorova za nastavno osoblje, uređena je i kuhinja, a u okviru redovnog odrzavanja objekat je i okrečen. Kockicu 1 pohađa osam grupa dece različitih uzrasta, od najmlađih u jaslicama pa do predškolaca.

„Trudimo se da našim najmlađima omogućimo što bolje uslove dok ovde borave u vrtiću, ali da adekvatan ambijent za rad imaju i zaposleni vaspitači, kuvari i spremačice. Obišla sam celokupni objekat, sve grupe, pogledala sam sve što je rađeno tokom jeseni, zadovoljni smo kako su radovi izvedeni, vidimo i po rečima zaposlenih da je urađen kvalitetan posao i sigurna sam da deca imaju  odlične uslove za boravak ovde", izjavila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić prilikom današnje posete UPVO „Poletarac" i objektu Kockica 1.

Predsednica Ćirić je izrazila očekivanje da će i novoizgrađeni vrtić Kockica 2 početi sa radom od drugog polugodišta, naglasivši da se planski ulaze u sve objekte predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

„Najbolji uslovi rada su svakako ovde u Kockici 1 i biće u Kockici 2, samim tim što su to najnoviji objekti. Drugi objekti su u dobrom stanju, ali ipak zahtevaju i nova ulaganja. Pre dva meseca sam obišla objekat staru upravu u samom centru grada, objekat je u relativno dobrom stanju, ali je potrebno zameniti stolariju što ćemo i finansirati. Uredićemo i podove, stepenište, sanitarne čvorove, to će biti prvo ulaganje naredne godine. Prošle nedelje smo obišli radove u vrtiću u Prvomajskoj ulici gde su urađene pristupne staze objektu. Sama unutrašnjost objekta je u dobrom stanju, ono što je potrebno renovirati jeste fasada. Tako da ćemo nastojati da do kraja godine završimo i fasadu i da svi objekti Poletarca u samom gradu budu kompletno renovirani", istakla je predsednica Ćirić i dodala da se posebna paznja poklanja seoskim vrtićima.

„Imaćemo radove u Nikincima, a u Hrtkovcima ćemo naredne godine finansirati otvaranje vrtića za sve male Hrtkovčane, ali i decu iz okolnih sela.  Projekat je  vredan 60 miliona dinara. U Putincima je objekat u dobrom stanju, tamo je rađeno i proširenje na još jednu učionicu, tako da sumirajući utiske obilazeći tokom čitave godine sve objekte Poletarca zaista su uslovi veoma dobri", zaključila je predsednica Opštine Ruma, koja je rumskim mališanima ostavila i poruku na „zidu lepih zelja" u Kockici.

UPVO „Poletarac" u našoj opštini pohađa trenutno 1.700 mališana, a od naredne godine, kada sa radom počne i Kockica 2, kapacitet će biti povećan za još 300 mesta, pa će tako rumska predškolska ustanova moći da primi 2.000 dece.

Podsetimo, već nekoliko godina vrtić u rumskoj opštini je besplatan za svu decu.

 

donor
donor
donor
donor