img

Vesti

Zimska čarolija u Rumi Otvorena Božićna ulica i Ledena šuma

img

Centar našeg grada odiše prazničnom idilom. Danas je na Gradskom trgu svečano otvorena tradicionalna manifestacija Bozićna ulica, a po prvi put Rumljani imaju priliku da uzivaju u Ledenoj šumi - klizalištu u Malom parku, koje je takođe danas počelo sa radom.

Novogodišnju čaroliju u Rumi obeleziće odlični muzički i pozorišni programi, bogata gastronomska ponuda, besplatno klizanje, a kako se praznicima uvek najviše raduju najmlađi, upravo su oni u fokusu svih dešavanja.

Mi smo dali naš doprinos da tradicionalna 12. Bozićna ulica bude što bolje pripremljena i organizovana, a Turistička organizacija Opštine Ruma i Kulturni centar "Brana Crnčević" su se potrudili da program bude mnogo bogatiji i sadrzajniji u odnosu na prethodne godine. Manifestacija traje od 15. decembra do 15. januara. Ove sjajne kućice koje su formirale Bozićnu ulicu su u opštinskom vlasništvu i mi smo ih besplatno ustupili na mesec dana Turističkoj organizaciji i udruzenjima sa teritorije opštine, kako bi oni mogli da izlazu svoje proizvode bez dodatnih troškova. Sugrađani će imati prilike tokom ovih mesec dana da uzivaju u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi, tradicionalnim rukotvorinama i svemu onome što čini našu opštinu, kulturnu baštinu i običaje zivota koji su karakteristični za Rumu i za Srem", izjavila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, koja je danas u društvu najblizih saradnika prisustvovala početku manifestacije i kreativnom programu otvaranja, u kojem su učestvovala deca iz rumskih vrtića i „Avantura animatori".

Nedaleko od Gradskog trga u Malom parku, na uglu Partizanske i Glavne ulice, sa radom je počelo i klizalište - Ledena šuma. Sve do 15. januara 2023. Ledena šuma će biti mesto okupljanja svih generacija. Klizalište će biti otvoreno svakog dana u vremenu od 12 do 22 sata.  Ono što posebno moze obradovati sugrađane jeste činjenica da je klizanje i iznajmljivanje klizaljki potpuno besplatno, naglasila je predsednica Ćirić.

„Po prvi put imamo Ledenu šumu u našem gradu, očekujemo veliko interesovanje pogotovo najmlađih sugrađana, ali naravno i onih starijih. Potrudićemo se da u narednih mesec dana našim sugrađanima predstojeće praznične dane učinimo što lepšim, što bezbriznijim i što lagodnijim, jer nam je cilj da svi uzivamo u ovim najlepšim i najradosnijim predstojećim bozićnim i novogodišnjim praznicima", poručila je predsednica Ćirić.

Medicinsko obezbeđenje Ledene šume povereno je rumskom Crvenom krstu, a njihovi volonteri su za sve klizače spremili i toplo okrepljenje u vidu čaja.

donor
donor
donor
donor