img

Vesti

Sanacija Centra za socijalni rad Opštine Ruma

img

Zgrada Centra za socijalni rad još jedan je u nizu objekata čiju je rekonstrukciju ove godine započela Opština Ruma, nakon više decenija u kojima nije bilo značajnijih ulaganja u ovu za građane vaznu ustanovu socijalne zaštite.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić obišla je danas, zajedno sa direktorom Centra za socijalni rad Milošem Kulpincem, radove na uređenju i rekonstrukciji zgrade u kojoj je ova ustanova smeštena još od ranih 60-ih godina prošlog veka.

"Najpre smo promenili stolariju sredinom godine, a sada se radovi odvijaju na krovu ustanove, menja se crep i kompletna krovna konstrukcija zajedno sa olucima pošto je zgrada imala problem sa prokišnjavanjem. Želimo da rešimo problem vlage, zamenimo elektroinstalacije, uredimo toalete i okrečimo ceo objekat", izjavila je predsednica Ćirić i naglasila da je apel za uređenje došao od samih građana.

"Mi smo slušali apele naših sugrađana koji su nam sugerisali da zgrada u kojoj se nalazi Centar za socijalni rad je u prilično lošem stanju. Poslušali smo naše građane, izdvojili sredstva iz budžeta da renoviramo ovu zgradu da bude reprezentativan primer, jer dolazi veliki broj ljudi i korisnika", kazala je predsednica Opštine Ruma.

Sanacija krova i zamena stolarije doprineće i većoj energetskoj efikasnosti, ocenio je direktor rumskog Centra za socijalni rad Miloš Kulpinac, zahvalivši se predsednici Ćirić i lokalnoj samoupravi na razumevanju.

"Naša ustanova ima zaista širok delokrug rada, veliki spektar usluga i godišnje sarađujemo sa preko 4.000 građana. Stoga jasno je da je potrebno obezbediti dostojne uslove u objektu i za rad zaposlenih i za posete naših korisnika", rekao je Kulpinac.

On je dodao i da je Centar za socijalni rad u saradnji sa Opštinom Ruma obezbedio ogrev za socijalno najugrozenije, te da će on uskoro biti dopremljen na adrese građana.

"Svaka porodica će dobiti minimum po metar drva, a uz to mozemo da kazemo da je Opština obezbedila i energetske vaučere pa ćemo zajedno udruzeno sa tim podrzati socijalno ugrozene ljude. Preko Centra za socijalni rad biće obezbeđeno 400 do 500 porodica, ali u saradnji sa Crvenim krstom akcijom ćemo obuhvatiti duplo više porodica", istakao je Kulpinac.

Za rekonstrukciju krova i zamenu stolarije iz opštinskog budžeta izdvojeno je nešto preko 4,5 miliona dinara.

donor
donor
donor
donor