img

Vesti

Završetak radova na vrtiću Kockica 2

img

Izgradnja "Kockice 2" modernog objekta, vrtića po svim standardima Ministarstva prosvete privodi se kraju. Objekat se prostire na 2.800 kvadratnih metara, a pohađaće ga 300 mališana.

Sa novim objektom čije će se opremanje završiti do kraja godine, u Rumi više neće postojati liste čekanja za upis dece u vrtić, koji je podsetimo, već nekoliko godina besplatan u našoj opštini.

Novoizgrađeni objekat, koji je trpezarijskim delom povezan sa vrtićem Kockica i praktično čini jednu veliku celinu u predškolskom obrazovanju i vaspitanju, obišla je danas predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

"Zaista je reč o jednom lepom, modernom i funkcionalnom objektu. Uprava "Poletarca" će se preseliti ovde, u prizemlju postoji i velika sala gde će se odrzavati priredbe, pozorišne predstave, muzički programi, pedagoški seminari. U drugom delu prizemlja su učionice za jaslene grupe dece, dok su na spratu učionice za decu od 3 do 6 godina. Tu su i tehničke prostorije, fiskulturna sala, lekarska soba. Vazno je napomenuti da ćemo do kraja nedelje raspisati javnu nabavku za opremanje i za to smo obezbedili 19 miliona dinara", izjavila je predsednica Ćirić i napomenula da bi do kraja godine vrtić trebao početi sa radom.

Izgradnju novog vrtića Opština Ruma u celosti finansira sopstvenim sredstvima u iznosu od oko 131,7 miliona dinara.

donor
donor
donor
donor