img

Vesti

Pet porodica dobilo sredstva za kupovinu kuća na selu

img

U Palati Srbija ove sedmice potpisani su ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom između Ministarstva za brigu o selu, Opštine Ruma i korisnika sredstava - porodica sa teritorije naše opštine koja su dobila sredstva po konkursu.

Zahvaljujući konkursu Ministarstva za brigu o selu svoj dom dobiće pet porodica iz rumske opštine, a cilj programa je pomoć bračnim parovima, mladim poljoprivrednicima, vanbračnim parovima i  samohranim roditeljima do 45 godina starosti da reše stambeno pitanje, ali i osnazivanje sela i povećanje broj stanovništva u ruralnim delovima Srbije.

Za zivot na selu odlučili su se: Mirjana Milenković i Velimir Vlajsavljević (Hrtkovci), Bojana Jovanović (Grabovci), Tijana Tomić i Lazar Kostić (Grabovci),  Gordana Jovanović (Dobrinci) i Vera Lenhard (Buđanovci).

U ime Opštine Ruma i svih porodica koje su dobile sredstva za kupovinu kuća, zamenica predsednika Biljana Popović Jovanović izrazila je zahvalnost ministru Milanu Krkobabiću i Ministarstvu za brigu o selu i poručila da će rumska lokalna samouprava biti pouzdan partner resornom ministarstvu i u narednim projektima.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu otvoren je do 1. novembra, do kada svi zainteresovani mogu da dostave prijave, a više o konkursu i potrebnoj dokumentaciji pogledajte na sajtu Ministarstva za brigu o selu.

 

donor
donor
donor
donor