img

Vesti

Počinje popis

img

U subotu 1. oktobra popisivači izlaze na teren i vrše popis do kraja meseca.

Popisna komisija opštine Ruma izvršila je sve neophodne pripremne procedure prema instrukcijama Zavoda za statistiku.

Popisivači su akreditovani, oprema je testirana i u samu realizaciju popisa na terenu, u našoj opštini, je uključeno 88 popisivača i njihovih 12 instruktora.

Instruktori i popisivači su već obišli teren, tj. popisne krugove pre samog početka popisa i upoznali se sa popisnim krugovima na kojem će biti angazovani i spremno dočekuju 1. oktobar 2022. i sam start popisa u 8 časova.

Popisivači koji će od subote ujutru biti na terenu imaće legitimacije, popis vrše elektronski, putem aplikacije na laptopu i samo popisivanje bi trebalo da traje oko tridesetak minuta.

Obaveza svih građana koji se zateknu je da se popišu.

Građani ne treba da strahuju, prikupljeni podaci se mogu koristiti isključivo u statističke svrhe i ni za šta drugo, to je zakonom propisano. Ukoliko popisivači ne zateknu građane na adresi, obavezni su da dođu još jednom, a ako i tad ne bude nikoga ostaviće obaveštenje sa brojem telefona kako bi mogli da ugovore termin posete za popis.

Tokom popisa je organizovano i dezurstvo u prostorijama Popisane komisije u periodu od 8 časova do 20 časova, svakog dana od 1.10. do 31.10.2022. godine.

Građanima je u tom periodu na raspolaganju broj telefona 022-433-910 i ovim putem mogu da kontaktiraju Popisnu komisiju opštine Ruma.

donor
donor
donor
donor