img

Vesti

Oboren rekord Rumskog polumaratona – Najbrži Stenli Kipruto i Nora Trklja Boca

img

Rekordi su obelezili ovogodišnji 4. Rumski polumaraton. U sjajnoj sportskoj atmosferi Kenijac Stenli Kipruto oborio je doskorašnji rekord staze i postavio novi sa rezultatom 1:06:44. U zenskoj konkurenciji slavila je, sa novim ličnim rekordom, Nora Trklja Boca 1:21:41 atletičarka beogradske Crvene Zvezde, rodom iz Subotice.

Posle dvogodišnje pauze, zbog poznate epidemiološke situacije, Sportski savez Opštine Ruma uz podršku lokalne samouprave organizovao je Rumski polumaraton, a odziv od preko 350 učesnika dokaz je da je ova trka i te kako prihvaćena na atletskoj mapi Srbije, ali i regiona.

„Zadovoljan sam, dobri su bili vremenski uslovi, izuzetno mu je drago što sam oborio rekord u Rumi i radujem se da ponovo dođem sledeće godine“, kazao je nakon trijumfa pobednik Stenli Kipruto..

Veliku podršku je Stenli imao i od naše proslavljene atletičarke Olivere Jevtić, takođe članice AK „Mladost“ Uzice, koju je nazalost povreda sprečila da danas trči u našem gradu.

„Presrećna sam jer je Stenli Kipruto moj dugogodišnji prijatelj, od 2012. godine on dolazi u Srbiju. Znate da je Stenli u Keniji bio moj zaštitnik kada je tamo bio rat. Drago mi je da je on ovde trčao i pobedio i ja sam planirala da učestvujem i oborim rekord staze, ali sam pre dva dana imala peh, iskrenula sam zglob, tako da sam morala propustim trku. Ruma je divna, hvala organizatorima što su me zvali, ja sam zaista zelela da dođem i oborim rekord. Prošle sedmice sam pobedila u Sarajevu i tamo postigla rekord, da sam to ponovila i ovde bi to bio rekord, ali eto i povrede se dešavaju, vidimo se naravno sledeće godine, ako ne trkački, onda opet u ulozi trenera“, uz osmeh je konstatovala sjajna srpska olimpijka Olivera Jevtić.

Pobednici u zenskoj konkurenciji Nori Trklji Boci ovo je bio prvi nastup u našem gradu, a pamtiće ga i te kako, jer je oborila lični rekord.

“Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna, nakon dugo vremena, bila sam spremna još na proleće, ali se nije dalo. Jako je teška staza, vreme je bilo dobro, prvi put sam trčala u Rumi i i ostvarila moj najbolji do sada rezultat“, kazala je pobednica.

Veliku podršku tokom cele trke imali su atleričari od publike koja im je davala podstrek da pruze svoj maksimum. Za predsednika Skupštine Opštine Ruma Stevana Kovačevića nema dileme da je Rumski polumaraton među najznačajnijim sportskim manifestacijama.

„Rumljani poštuju ovu manifestaciju i prihvatili su je, ona je postala prepoznatljiva izvan okvira našeg grada, jer imamo i takmičare koji dolaze iz inostranstva. Izdvajamo mnogo sredstava za sport, a ova manifestacija je bitna jer pomaze u našim naporima da afirmišemo sportske stilove zivota i motivišemo mlade ljude da se uključe u sportske aktivnosti. Takođe, sadrzana je i značajna turistička dimenzija, Ruma postaje prepoznatljiva ne samo po značajnim kulturnim manifestacijama, nego i po ovako velikim i afirmisanim sportskim događajima“, rekao je Kovačević.

Pored centralne trke – polumaratona, odrzana je i štafeta 3h7 kilometara, DDOR trka zadovoljstva i tradicionalni Neon Bambini maraton za najmlađe Rumljane.

Organizatori su obezbedili pehare, medalje i vredne novčane nagrade, a pored pet najboljih u muškoj i zenskoj konkurenciji nagrađeni su i najbrzi Rumljani, najstariji i najmlađi učesnik i najbolji u kategorijama 40+,50+,60+ godina.

Dobro poznati ANIP „Branko Radičević" i grupa Vrelo su upotpunili muzički deo programa manifestacije i po ko zna koji put nagrađeni su velikim aplauzima rumske publike.

Kompletne današnje rezultate mozete pogledati ovde.

 

donor
donor
donor
donor