img

Vesti

Opština donirala opremu Vatrogasno spasilačkoj jedinici Edukativno druženje vatrogasaca sa decom na Gradskom trgu

img

Povodom  obelezavanja Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije  i slave vatrogasaca – spasilaca  Srbije, Odeljenje za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici izvodi javne pokazne vezbe i organizuje taktičko-tehničke zborove u Rumi, Šidu, Pećincima, Staroj Pazovi, Inđiji i Sremskoj Mitrovici.

Javne pokazne vezbe i taktičko – tehnički zborovi realizuju se do 24. septembra 2022. godine. Cilj ovih promotivnih aktivnosti je demonstracija spremnosti i obučenosti vatrogasaca – spasilaca da hitro i efikasno reaguju u slučajevima kada eventualno mogu biti ugrozeni zivoti građana i njihova imovina.

Takođe, ovakve vezbe su i prilika za razgledanje vatrogasnih  vozila i opreme, kao i druzenje i razgovor vatrogasaca – spasilaca sa građanima, posebno sa decom.

Upravo takav jedan događaj organizovan je danas na Gradskom trgu u Rumi, a edukativnom predavanju prisustvovali su najmlađi sugrađani, mališani iz UPVO "Poletarac". Vatrogasci su deci govorili o opasnostima od pozara, o tome kako treba da odreaguju, no, najzanimljiviji deo današnjeg druzenja bilo je svakako razgledanje samih vatrogasnih vozila.

Na jednoj od poslednjih sednica Veća Opština Ruma je izdvojila sredstva za kupovinu nove opreme koju su danas rumskim vatrogascima simbolično predali predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić.

"Vatrogasno - spasilačke jedinice uvek moraju biti u pripravnosti i kada se nešto desi najpre njih zovemo, bilo da su u pitanju pozari, poplave, za sve elementarne nepogode oni su nam prvi kojima se obratimo. Naša je duznost da im pomognemo koliko mozemo. Ove godine smo im pomogli kupovinom nove opreme u vrednosti od 500.000 dinara. Oni su se nama obratili za pomoć, naveli su šta im je trenutno najneophodnije. Kupili smo im pumpe, kacige, creva za izvlačenje vode i protiv pozara. Dogovorili smo se da u narednoj godini zajedno se sastanemo, vidimo koje su njihove potrebe pa da nastavimo da im dalje u etapama pomazemo, kako bi na što efikasniji način mogli da obavljaju svoju duznost", izjavila je predsednica Ćirić.

Rumski mališani su danas na Gradskom trgu od pripadnika vatrogasno - spasilačke jedinice pored slatkiša na poklon dobili  knjige, bojanke i priručnike prilagođene dečijem uzrastu na temu kako se ponašati u vanrednim situacijama.

donor
donor
donor
donor