img

Vesti

Bronza na Evropskom prvenstvu za rumskog džudistu Stefana Zubovića

img

Rumljanin Stefan Zubović osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u kategoriji - 81 kg.

Prvenstvo se odrzalo u prestonici Češke - Pragu, a  Stefan (takmičar Džudo kluba "Sloven" iz Rume) je do medalje došao više nego zasluzeno.

U prvom kolu pobedio je rivala iz Poljske, u drugom meču napravio je veliko iznenađenje pobedivši iponom francuskog prvorangiranog takmičara na prvenstvu, a zatim je slavio i protiv takmičara iz Bosne i Hercegovine. U polufinalu Stefan je odradio odličan meč protiv italijanskog džudiste osvajača petog mesta na prethodnom Svetskom prvenstvu. Stefan je bio u prednosti, ali trenutak nepaznje koštao ga je prolaza u finale i Italijan je slavio iponom dve sekunde pre kraja meča. U borbi za bronzanu medalju Stefan se sastao sa drugom iz nacionalne selekcije, odličnim reprezentativcem naše zemlje Velimirom Kosovićem kojeg je pobedio iponom, ostvarivši najveći uspeh u karijeri do sada!

Rumski trener Branislav Bjelić i srpski reprezentativac Miljan Radulj koji trenira sa našim Stefanom, ulepšali još više ovo prvenstvo osvojivši još jednu bronzu za Srbiju u kategoriji -90 kg!

donor
donor
donor
donor