img

Vesti

U toku treći termin obuke kandidata za popisivače

img

Danas je počela obuka treće grupe kandidata za popisivače za teritoriju opštine Ruma. Obuku je u proteklom periodu od 29. avgusta do 2. septembra i od 5. septembra do 9.septembra 2022. godine pohađalo 70 kandidata za popisivače.

Kandidati za popisivače, obaveštenja o vremenu i mestu obuke dobili su telefonskim putem i putem elektronske pošte.

Obuku je organizovao Republički zavod za statistiku preko Popisne komisije obrazovane za teritoriju opštine Ruma. Predavači na obuci  su instruktori izabrani u prethodnom ciklusu predpopisnih aktivnosti. Nadzor nad sprovođenjem obuke vrše opštinski koordinatori koji pruzaju pomoć u radu kako instruktorima, tako i kandidatima za popisivače.

Kandidati za popisivače nakon pet dana aktivnog rada na upoznavanju celokupne procedure vezane za realizaciju zadataka propisanih za Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u 2022. godini, polazu test, koji će pored aktivnosti pokazane na obuci biti opredeljujući za izbor popisivača i njihov aktivan rad u Popisu.

Objavljivanje konačnog spiska izabranih popisivača po opštinama/gradovima i naseljenim mestima je 20. septembra 2022. godine  na veb-sajtovima Zavoda (stat.gov.rs) i (popis2022.stat.gov.rs)

donor
donor
donor
donor