img

Vesti

Dobrodošlica za đake prvake u rumskoj opštini

img

Pored podele besplatnih udžbenika za sve osnovce Opština Ruma je na poseban način prigodnim poklonima pozelela srećan polazak u škole najmlađim učenicima naše opštine - đacima prvacima.

Tim povodom predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i njena zamenica Biljana Popović Jovanović posetile su danas OŠ "Milivoj Petković Fećko" u Platičevu gde je ove školske godine upisano 27 prvaka.

"U jednom lepom školskom ambijentu smo razgovarali i sa đacima i sa kolektivom, u kome se svi trude da što bolje rade svoj posao. Mi kao odgovorna lokalna samouprava nastojimo sa naše strane da omogućimo što bolje uslove za školovanje deci, ali i ujedno i njihovo bezbrizno odrastanje i lepo detinjstvo. Besplatni udžbenici koji smo kupili za sve osnovce se dele učenicima, a posebno smo zeleli da priredimo toplu dobrodošlicu za sve đake prvake, pa smo im tako uručili prigodne poklone u vidu školskog pribora: olovki, drvenih bojica, svesaka, flomastera i svega onog što će im biti potrebno za početak školovanja", izjavila je predsednica Ćirić najavivši i nova ulaganja u osnovnu školu u Platičevu.

"U okviru 40 miliona dinara koliko smo opredelili za rekonsturkciju školskih objekata, planirani su i radovi u školi u Platičevu. Od škole i direktorice Krstić  smo dobili informaciju da su trenutno najpotrebniji radovi na rekonstrukciji poda u toj obrazovnoj ustanovi. Finansiraćemo zamenu podova, pločica, velikih ulaznih na sporednom ulazu u školu, kao i krečenje objekta", kazala je predsednica Ćirić.

Škola u Platičevu, u čijem se sastavu nalazi i područno odeljenje u Vitojevcima, spremno je dočekala početak školske godine, a nastavu pohađa ukupno 248 učenika. U dogovoru sa lokalnom samoupravom svake godine se realizuju projekti koji imaju za cilj da unaprede uslove boravka đaka i kvalitet nastave, naglašava direktorica OŠ "Milivoj Petković Fećko" Dragana Krstić i dodaje da je škola veoma uspešna i kada je reč o pokrajinskim i republičkim konkursima.

"Jedina smo škola, sa sigurnošću u opštini, a čini mi se jedina u Sremu koja je dobila ove godine sredstva od Ministarstva pravde koja se dele po principu oportuniteta. Dobili smo 500.000 dinara za kupovinu 10 laptop računara koji će biti na  raspolaganju nastavnicima u svakoj učionici, a Ministarstvo prosvete nam je obezbedilo još jedan projektor i laptop u vrednosti 160.000 dinara. Trudimo se da školski ambijent podignemo na što viši nivo, velika nam je podrška Opština Ruma i nakon realizacije najavljenih radova na sanaciji, pre svega, poda škole dobićemo još jedan lepši školski objekat", istakla je direktorica Krstić.

Ove školske godine u rumskoj opštini upisano je 448 đaka prvaka.

donor
donor
donor
donor