img

Vesti

„Vinsko sokače“ u Rumi

img

„Vinsko sokače“ – manifestacija posvećena grozđu, odrzana je večeras po prvi put u Rumi. Posetioci su u vinskom sokaku, duz Glavne ulice u Rumi, imali priliku da uzivaju u kvalitetnim vinima srpskih, ali i regionalnih vinarija koje su se predstavile na ovoj manifestaciji.

U okviru manifestacije organizovana je i „Mala škola vina“ gde su posetioci imali mogućnost da nauče nešto više o tehnikama degustacije vina zajedno sa sertifikovanim somelijerom Marijom Bojović. Pored izlagača vina, svoje specijalitete predstavila su i udruzenje zena, kao i proizvođači sira i meda sa teritorije naše opštine.   

Manifestaciju su posetile i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i zamenica predsednika Opštine Ruma Biljana Popović Jovanović.

„Mi se nalazimo u samom podnozju Fruške gore i na teritoriji naše opštine zelimo podstaknemo rad vinogradara, odnosno vinogradarstvo i proizvodnju vina. Tu su uključena i udruzenja naših zena, jer zelimo da afirmišemo i njihov rad, ovakve manifestacije najbolji način da one pokazu svoj rad i trud i prikazu i sebe i opštinu u najboljem svetlu. Mi smo uvek tu da pomognemo njihov rad i uvazimo njihov trud.  Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna“, kazala je predsednica Ćirić.

 

donor
donor
donor
donor