img

Vesti

Asfaltiran put u rumskom naselju "Aerodrom"

img

Malo rumsko naselje "Aerodrom", u blizini naplatne rampe "Ruma", posle više decenija dobilo je uređen i asfaltiran put.

Opština Ruma je finansirala radove na asfaltiranju deonice duge oko 750 metara, široke 4 metra, koja prolazi tik uz kuće naselja koje broji oko 15-ak domaćinstava, a prethodno je put nasut sa 1.000 tona tucanika.

Dosadašnji neasfaltirani put je bio u u dosta lošem stanju, a načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić, koji je danas u društvu predsednika SO Ruma Stevana Kovačevića i direktora JP "Gas-Ruma" Zorana Negovanovića obišao radove, je tom prilikom istakao da se Opština Ruma, kao odgovorna lokalna samouprava, zaista trudi da reši sve one probleme koji su do sada delovali nerešivo.

"Ovo je jedan od tih problema. Peticije od strane stanovnika naselja "Aerodrom" u Gradsku kuću stizu već godinama i ljudi su lično dolazili. Konačno su se stekli uslovi da mozemo da rešimo ovaj problem. Veliko je zadovoljstvo i čast da lokalna samouprava sa ovim timom, sa našom predsednicom Ćirić na čelu, moze da kaze da je počela da rešava višedecenijske probleme koji su se gomilali", izjavio je načelnik Ljubišić i napomenuo da se mehanizacija seli u takođe mozda skrajnuto rumsko naselje "Cerje", koje se nalazi u blizini ciglane.

"Nastavljamo infrastrukturne projekte, sutra ćemo verovatno asfaltirati i naselje "Cerje", odnosno "Ciglana", isti problem kao i ovde, koji traje sigurno preko 20 godina, rešićemo taj problem ljudima, prosto je nedopustivo da u 21. veku stambena naselja nemaju asfalt, to je osnovni uslov da bi se moglo pristojno i kulturno ziveti", ocenio je Ljubišić.

Za radove u naselju "Aerodrom izdvojeno je nešto preko 10 miliona dinara sa PDV-om. U narednim danima započeće i uređenje atarskih puteva u našoj opštini, dok je  tender  za izbor izvođača za izgradnju kruznog toka kod Gerontološkog centra "Srem" raspisan.

donor
donor
donor
donor