img

Vesti

Asfaltiranje pristupnog puta Malim Radincima

img

"Obećali smo da ćemo raditi na poboljšanju celokupne infrastrukture na teritoriji cele Opštine Ruma, ne samo grada, nego i svih 16 sela naše opštine. To i radimo, obećanja sprovodimo u delo", poručula je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, koja je danas sa načelnikom Opštinske uprave Dušanom Ljubišićem obišla radove na asfaltiranju pristupnog puta Malim Radincima.

U pitanju je kritična deonica u duzini od oko 500 metara koja je zahtevala hitnu sanaciju.

"Odlučili smo da krenemo u rehabilitaciju ovog dela puta prema selu Mali Radinci, a nakon toga do kraja kalendarske godine nastavljamo rekonstrukciju čitavog ovog putnog pravca prema pomenutom selu. "Sremput" nas je izvestio da će danas biti završen ceo posao, tako da će put vrlo brzo biti ponovo dostupan građanima", kazala je predsednica Ćirić, koja je prilikom obilaska terena radnicima podelila osvezenje u vidu obične i mineralne vode, sokova, kako bi se donekle ublazili teški vremenski uslovi za rad.

"Trenutno temperatura je preko 30 stepeni, u blizini tek urađenog asfalta je sigurno temperatura preko 40 stepeni. Ja sam kao mali znak paznje, gest dobre volje ponela radnicima malo rashlađenja, vode, ne bi li im olakšala radove u ovakvim vremenskim uslovima, ali vidim da su njihove mašine u kojima rade zaista dobro opremljene, klimatizovane, oni su kako kazu već i navikli na ovakve vremenske uslove, kako leti tako i zimi, ali mi smo tu da im bar na neki način olakšamo uslove rada i da im se zahvalimo za njihov trud i rad", naglasila je predsednica Ćirić.

Za uređenje puta ka Malim Radincima izdvojeno je 7,4 miliona dinara, a novi radovi biće uskoro započeti u rumskim prigradskim naseljima "Ciglana" i "Aerodom", počeće i realizacija projekta redovnog odrzavanja puteva i krpljenja udarnih rupa, zatim asfaltiranje Fruškogorske ulice u Dobrincima, potom  će mehanizacija ići u put Putinaca i dalje gde to bude potrebno.

Zamenik predsednika MZ Mali Radinci Živko Stojković ističe da je vest o uređenju ovog puta pozdravljena od strane meštana, te MZ ima u planu i nove projekte pri čijoj realizaciji će im pomoći lokalna samouprava.

 

"Za nas znači bukvalno sve jer je ovo jedini prilaz koji smo imali ka Rumi i godinama je taj put u izuzetno lošem stanju, apelovali smo, ovom prilikom se zahvaljujem lokalnoj samoupravi koja je izašla u susret našem zahtevu. Više nema krpljenja nego je presvučena kompletna deonica u duzini od 500 metara. Zahvaljujem se u ime svih meštana Malih Radinaca, sinoć su svi pozdravili vest kad smo objavili na društvenim mrezama da će put biti zatvoren zbog današnjih radova. Mi imamo u planu još i proširenje i saniranje asfalta na samom ulasku u selo koji je u izuzetno lošem stanju, predstoji nam izgradnja kapele na lokalnom groblju i proširenje groblja i nasipanje puta do katoličkog groblja, grebanim asfaltom, tucanikom pa ćemo prilaz učiniti pristupačnijim i boljim, to su neki osnovni projekti koji su veoma bitni za naše selo", kazao je Stojković.

Posle ovih radova novim asfaltom biće presvučeni glavni saobraćajni pravci u severoistočnom delu rumske opštine, podsetimo, pre manje od mesec dana završena je kompletna rekonstrukcija puta Ruma - Žarkovac - Putinci.

donor
donor
donor
donor