img

Vesti

Podrška privredi kroz infrastrukturna ulaganja Gasifikacija radne zone u Kraljevcima

img

"Opština Ruma je ponosna što kompanije sa ovako inovativnim načinom proizvodnje posluju na teritoriji naše opštine", izjavila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić nakon posete kompaniji D.V.A. “Sagal Agrar” u Kraljevcima koja se bavi proizvodnjom povrća, kao i uvozom i izvozom voća i povrća.

Kompanija je osnovana još davne 1992. godine. Od svog osnivanja, kroz distribuciju sirovina za prehrambenu industriju, postaje karika koja povezuje svetska iskustva i kvalitet sa potrebama domaćih proizvođača hrane i pića.

Sagledavši potrebe trzišta, kako u Srbiji tako i u zemljama u okruzenju, za biološki zdravom hranom, SAGAL se 2008. godine odlučuje za proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru sa vizijom da svojim korisnicima obezbedi zadovoljstvo konzumiranja zdravog povrća vrhunskog kvaliteta tokom cele godine.

U kompaniji D.V.A. „Sagal Agrar“ d.o.o. proizvodnja paradajza se odvija po najvišim i najsavremenijim standardima. Način na koji se odvija gajenje-proizvodnja paradajza je hidroponski način gajenja. Hidroponska proizvodnja paradajza podrazumeva gajenje na veštačkoj podlozi i ovakav način proizvodnje omogućuje potpunu kontrolu klimatskih faktora u plasteniku i mogućnost kompjuterizovane ishrane biljaka. Kompanija snabdeva najveće trgovinske lance paradajzom. Trenutno zapošljava 38 radnika i njihova proizvodnja i potreba za radnom snagom je u porastu.

"U radnoj zoni Kraljevci planirano je uvođenje gasne mreze do novembra meseca 2022. godine, što će imati veoma pozitivan uticaj na poslovnu mrezu u ovoj radnoj zoni, jer ćemo se mi uvek truditi da infrastrukturnim ulaganjima podrzimo sve proizvođače koji posluju na teritoriji naše opštine", kazala je predsednica Ćirić.

donor
donor
donor
donor