img

Јавни позив

Јавни позиви - Пројекат повећања енергетске ефикасности породичних кућа и станова

Print

ОБАВЕШТЕЊЕ - Од 15. септембра се неће примати нови захтеви

 

Комисија за спровођење мере енергетске ефикасности породичних кућа и станова - 064/ 82 97 590, сваког радног дана од 7 до 15 часова

 

Јавни позив за грађане (Јавни позив за учешће крајњих корисника у спровођењу мера енергетске ефикасности породичних кућа и станова на територији Општине Рума)

Комплетан текст Јавног позива,

Образац 1 - Пријавни образац

Образац 2 – Изјава подносиоца пријаве

Образац 3 – Изјава подносиоца пријаве о прикупљању података

Образац 4 – Изјава сагласности (само за сувласнике)

 

 

Јавни позив за избор директних корисника у спровођењу мера енергетске ефикасности породичних кућа и станова (Конкурс намењен ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА који се баве израдом и уградњом спољашње столарије)

Пријавни формулар - Образац 1

Изјава о учешћу на Јавном позиву  - Образац 2

Изјава о прибављању података - Образац 3

 

Коначна листа директних корисника

 

Комисија за спровођење мера енергетске ефикасности породичних кућа и станова објављује Листу крајњих корисника који су остварили право на субвенцију, као и корисника чије пријаве нису задовољавале јавним позивом прописане услове или су корисници одустали у току поступка:

Преузмите Листу

 


 

Најава пројекта 26. јул 2021. године:

Општина Рума издвојила је 15 милиона динара којима ће финансирати пројекат повећања енергетске ефикасности породичних кућа и станова. На XXXVI седници Општинског већа донета је одлука да се из текуће буџетске резерве обезбеди 15 милиона динара за повећање енергетске ефикасности породичних кућа и станова, а усвојен је и предлог Правилника о суфинансирању мере, који дефинише услове за расподелу средстава, проценат суфинансирања, начин и услове пријаве на јавни позив и друге критеријуме.

С обзиром на то да из објективних разлога Општина Рума није могла да учествује на конкурсу Министарства енергетике, локална самоуправа је одлучила да сама финансира пројекат и зато су издвојена знатно већа средства него што су у просеку додељена на конкурсу ресорног министарства, а и сама процедура у Руми биће једноставнија, изјавио је након седнице Већа председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Излазимо у сусрет нашим грађанима и омогућавамо свим физичким лицима, власницима приватних кућа и станова да заједно кренемо у реализацију пројекта побољшања енергетске ефикасности. Општина Рума ће са 50% суфинансирати замену старе, дотрајале, дрвене столарије, а 50% средстава обезбеђују сами грађани. Усвојили смо и Правилник о додели средстава који је по нашем мишљењу много либералнији у односу на Правилник Министарства и верујемо да ће процедура коју ми тражимо бити много бржа и једноставнија. Тражимо само од грађана да су власници тог објекта, да је објекат легалан и да су они спремни да финансирају 50 процената од вредности радова. Немамо ограничења као што је то у Правилнику са републичког нивоа, па само да суфинансирамо до 100.000 или до 200.000 динара, апсолутно немамо ограничења у максималном износу, једноставно колико год су грађани спремни да учествују са својих 50 одсто ми ћемо изаћи у сусрет", поручио је председник Манчић.

На седници је формирана и Комисија за спровођење мере енергетске ефикасности породичних кућа и станова, којом ће председавати Јелена Швоња, а чланови су Драган Косановић и Јелена Бркљач.

"Комисија коју смо изабрали ће расписати ове недеље јавни позив за све произвођаче ПВЦ столарије. Ту смо ограничили да на конкурс могу да се јаве произвођачи само са територије наше општине, водимо се тиме да их има у великом броју на територији наше општине. Ја овим путем апелујем да се сви они пријаве, а одмах затим иду пријаве грађана и грађани могу да бирају било коју од тих произвoдних радњи. Затим долазе код нас са профактуром и потписује се тројни уговор где ми својих 50 одсто исплаћујемо директ извођачу радова односно произвођачу ПВЦ столарије", рекао је Манчић.

Први човек румске општине истакао је да је Општина спремна да издвоји и додатна средства у случају великог интересовања.
donor
donor
donor
donor