Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Конкурси за пројекте

2020. година

Конкурс за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања

Пријаве на конкурс подносе се у року од 20 дана од дана обjављивања, односно од 29.1.2020. године до 17.2.2020. године.

 

Додела средстава за програме и пројекте из области културе

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

 

 

2019. година

Додела средстава за програме и пројекте из области културе

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

 

 

2018. година

Додела средстава за програме и пројекте из области културе

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

 

 

2017. година

Додела средстава за програме и пројекте из области културе

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

 

2016. година

Додела средстава за програме и пројекте из области културе

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

 

2015. година

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

Додела средстава за програме и пројекте из области културе:

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

Електронски упис деце у вртиће

28. март 2020.

Пријава на конкурс за упис деце за радну 2020/2021 годину у УПВО „ Полетарац“ Рума почиње 01.04.2020 и траје до 15.05.2020 године.

Пријава на конкурс ће се вршити искључиво електронским путем.

Пуштање услуге еВртића почиње 01.04.2020 године.

Конкурс обухвата следеће узрасне групе деце:

Целодневни боравак:

Јаслене групе деце старости од 1до 3 године

Обданишне групе деце старости од 3 до 6,5 година

Полудневни (припремни предколски програм) деце старости од 5,5 до 6,5 година.

Обавештење о упису

Упутство за упис

Read more...

Заказана VI седница Скупштине општине Рума

14. новембар 2020.

VI седница Скупштине општине Рума ће се одржати 20.11.2020. године са почетком у 10.00 часова у Великој сали Културног центра "Брана Црнчевић" у Руми. За седницу је предложен следећи дневни ред:

1. Предлог Eлабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта без накнаде у радној зони "Румска петља" у Руми у корист HEALTHCARE EUROPE DOO RUMA

2. Избори и именовања.

5

 * кроз општину Рума пролази и траса државног пута првог реда М-21, Нови Сад – Шабац.

Радничке спортске игре - Фудбал

24. децембар 2019.

Sportski savezУтакмице трећег кола РСИ у фудбалу играју се у среду и четвртак у Спортском центру „Рума“.

У среду се играју следеће утакмице:

17 часова ГУМАРА - ВОДОВОД

18 часова ХАЧИНСОН - ББ ЕЛЕКТРОНИК

19 часова ПОШТА - СВЕШТЕНИЦИ

У четвртак се играју следеће утакмице:

17 часова САВЕЗ/ОПШТИНА - СРЕМПУТ

18 часова АЛБОН - ПРОСВЕТАРИ

19 часова ПОЛИЦИЈА - HEALTHCARE EUROPE

На такмичењу које организује Спортски савез Општине Рума ове године је пријављен рекордан број екипа, те се за титулу најбољег бори 14 тимова. Резултати другог кола:

опширније...

Заказана X седница Општинског већа

13. новембар 2020.

X седница Општинског већа Општине Рума ће се одржати 14.11.2020. године телефонским путем са почетком у 10.00 часова. За седницу је предложен следећи дневни ред:

  1. Нацрт елабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта без накнаде у радној зони "Румска петља" у Руми у корист HEALTHCARE EUROPE DOO RUMA

  2. Усвајање иницијативе за покретање поступка отуђења непокретности у јавној својини општине Рума у Руми

  3. Предлог Закључка о преносу права јавне својине без накнаде ПС Рума

  4. Разматрање и усвајање Плана зимског одржавања путне инфраструктуре 2020/2021. године на територији општине Рума

  5. Предлог Решења о одређивању сталних јавних паркиралишта у насељу Рума

  6. Предлог Закључка о давању сагласности на Одлуку Надзорног обора ЈП "Комуналац" у Руми о давању у закуп путем јавног надметања пословног простора на Градској пијаци, у згради тржнице, површине 36,40м2 и магацинског простора на Градској пијаци

  7. Предлог Закључка о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора ЈП "Комуналац" у Руми о давању у закуп путем јавног надметања јавног тоалета на вашаришту у Руми и тезги на на Градској пијаци у Руми

  8. Предлог Закључка о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора ЈП "Комуналац" у Руми о давању на коришћење земљишта - асфалтног простора на локацији Вашариште - плато према Инђији, аутошколама

  9. Разматрање захтева за помоћ СПЦ Епархија Сремска Црквена општина Буђановци

  10. Текућа питања

 

4

   * аутопут Е-70 и железничка пруга - Коридор 10 се налазе на периферији града (Коридор 10 повезује Руму са Хрватском, Словенијом и целом западном Европом са једне стране и са Македонијом, Бугарском, Грчком и даље на исток са друге стране);

Зимске службе на терену - Апел возачима

26. фебруар 2018.

SnegПред нама су три најхладнија дана од почетка зиме. Снег пада у већем делу земље, температура и до минус 15 степени Целзијусових.

Дежурне зимске службе у Општини Рума су од јутрос, од 4:45 часова, на терену, со је посута на свим приоритетним путним правцима, па на тим саобраћајницама тренутно нема потребе за чишћење снега. Из Штаба за ванредне ситуације поручују да се ситуација прати и да механизација у приправности.

Упућен је и апел возачима да буду максимално опрезни и прилагоде брзину кретања ситуацији на путу. Возачима се саветује да смање брзину, повећају одстојање између возила, избегавају нагле промене праваца и нагла кочења.

Проглашена ванредна ситуација на територији Општине Рума

13. новембар 2020.

Данас је у Градској кући одржана 27. седница Штаба за ванредне ситуације Општине Рума на којој је донета одлука да се данас од 11 часова уведе ванредна ситуација на територији целе општине, рекао је комадант Штаба и председник Општине Рума, Слађан Манчић.

С обзиром да по јучерашњем извештају Завода за јавно здравље имамо 55 пацијената који су позитивни на ковид19 и то је број који пали лампицу и по препорукама виших органа односно по препорукама 1 на 1000, то је моменат за увођење ванредне ситуације. Мере које иду уз ову одлуку су мере које ће покушати да ублаже епидемиолошку ситуацију на територији наше општине и са друге стране да покушају да код људи подигну свест у смислу пре свега личне, али и заштите других“, рекао је Манчић.

Једна од главних мера је да се на територији Општине Рума од данас ограничи радно време свих угоститељских објеката до 21 сат.

За угоститељске објекте важи и препорука да точење алкохола врше до 20 часова да би олакшали себи то јест њиховим радницима посао, али је наредба да радно време од данас свих објеката буде до 21 сат. То је мера коју ће припадници Министарства унутрашњих послова, али и наше инспекцијске службе почети да контролишу већ вечерас и у наредних неколико дана ће упозоравати и давати сугестије свим власницима да се та мера мора поштовати“, нагласио је Манчић.

Друга мера која је донета на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације је да се забрани одржавање свих манифестација, прослава, изложби итд. на територији наше општине без претходне сагласности Штаба.

Штаб ће ту бити врло ригорозан, али и ако неко добије сагласност морају се примењивати мере које су препоручене и од Кризног штаба са вишег нивоа. Нико не може да организује манифестације у својој режији на територији наше општине без претходне сагласности Штаба за ванредне ситуације. То је мера која на неки начин држи под контролом дешавања у нашем граду и надам се да ће сви људи који се тиме баве пре свега из области културе то поштовати и на тај начин ћемо имати увид у многе ствари у које до сада нисмо имали“, рекао је Манчић и објаснио да се то односи и на власнике великих објеката, ресторана, сала за издавање који су одговорни пред законом и не би смели у овом моменту да организују рођендане, свадбе, прославе било какве врсте, а да се пре тога нису обратили Штабу за ванредне ситуације.

Трећа мера, која је подршка привреди, односи се на закупце угоститељских објеката.

„Мислим на објекте који продају пиће, али и на објекте који продају храну, пицерије, а који су у закупу у општинским локалима. Одлука која је данас донета на Штабу је да закупнина почев од месеца новембра па до краја ванредне ситуације буде умањена за 50 процената. То је помоћ локалне самоуправе у овом моменту с обзиром да ограничавамо радно време. Верујем да ће се јавити и други угоститељи који су у својим локалима, али они немају цену закупа, али за ове људе који су у општинским локалима оно што у овом моменту можемо да пружимо то је да им преполовимо закуп. Уз све ове помоћи које су и до сада добијали да ли од Републике у смислу минималца или у смислу наших давања из буџета за помоћ привреди, били су ослобођени закупа својевремено када је било ванредно стање, ово је још једна мера која ће ублажити оно што можда губе у овом моменту због епидемиолошке ситуације. Најпрече је здравље и циљ свега овога је да сачувамо здравље свих људи и да ширење ове заразне болести сведемо на што мањи ниво“, изјавио је председник Општине Рума.

Четврта мера Штаба за ванредне ситуације Општине Рума је да изда наредбу свим управницима стамбених заједница да у зградама или у објектима у којима су они одговорни организују дезинфекцију.

опширније...

3

* аеродром "Никола Тесла" налази се на само 35 км од града Руме
Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001