Ликовна колонија у ГЦ "Срем"

величина слова

24. мај 2018.

KolonijaXХ Ликовна колонија Геронтолошког центра “Срем”, под називом Наших 20 годинасвечано је отворена јуче.

На колонији, која ће трајати до петка 25. маја учествује чак 29 уметника, међу којима су и Павле Паја Раковић и Драгољуб Чавић Чава који су до сада учествовали на свакој од 20 колонија ове Установе.

У прелепом амбијенту уметници ће стварати и дружити се корисницима ГЦ "Срем", а данас у 11 часова биће организована и радионица са малишанима из "Полетарца".

ProjekatКада су у питању новости из ове установе, треба напоменути и да је ГЦ "Срем" узео учешће у пројекту “Мултицентрична, рандомизирана студија о ефикасности тренинга снаге малог оптерећења на физичку форму, биомаркере здравља и квалитет животаинституционализованих жена треће животне доби”.
Реч је о пројекту вежби снаге за особе женског пола старије од 65 година који је израдио тим професора са Факултет спорта и физичког васпитања из Новог Сада, под вођством професора др Марка Стојановића и који се спроводи под покровитељством Покрајинског секретаријата за високо образовање.

Програм у Геронтолошком центру "Срем“ у Руми се одвијао од марта до маја 2018. године, а два пута недељно су га спроводили наставници физичког васпитања Горан Ристић и Дејан Ловчанин.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001