Лиценца као потврда професионалног рада у Дневном центру и боравку за децу и младе са сметњама у развоју

величина слова

23. фебруар 2018.

Приредбом пуном позитивне енергије и набоја данас је у Дневном центру/боравку за децу и младе са сметњама у развоју прослављено добијање лиценце за рад од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Дневни центар и Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју, који функционишу под окриљем Центра за социјални рад Општине Рума, свакодневно похађа 35 корисника, који у објекту "Ливаде" код "Змајеве" школе имају све неопходне услове за боравак, стручну помоћ за психофизички развој и потребну медицинску негу. Програми у Дневном центру/боравку су прилагођени и особама са посебним потребама и онима са тешкоћама у развоју, а овај вид услуге који нуди Центар за социјални рад много значи не само корисницима већ и њиховим родитељима, каже директор Центра за социјални рад Општине Рума Слободан Красић.

"Уз велику финансијску подршку Општине Рума трудимо се да пружимо нашим корисницима, деци и младима, квалитетну услугу, да им омогућимо да се друже, да се упознају са другом децом, другачијим окружењем, да не буду само у затвореном простору. Да осете да нису одбачена од друштва, да су део овог света коме са правом припадају. Ресорно Министарство је веома захтевно и стога је јасно да смо лиценцу добили захваљујући одличној и квалитетној услузи коју пружамо корисницима", рекао је директор Красић и напоменуо да је лиценца важи наредних пет година.

Лиценца коју је добио Центар за социјални рад Општине Рума је верификација стручног рада запослених у овој установи, оценио је председник СО Рума Стеван Ковачевић.

 

"Ја бих подсетио да је Општина Рума за 2018. годину планирала преко 150 милиона динара за социјалну заштиту и бригу о деци, а од тога 10 милиона је издвојено за рад Дневног центра и Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју. Лиценца је потврда стручног и преданог рада у овој установи и због тога смо у локалној самоуправи сви веома задовољни", поручио је Ковачевић.

У приредби корисника Дневног центра/боравка уживали су и представници непалске компаније за производњу тестенина у Руми "Wai Wai". Ова компанија је још једном показала друштвено одговорно пословање, па је кориснике Дневног центра обрадовала пригодним поклонима.

"Трудимо се да будемо друштвено одговорна компанија и нама је задовољство што смо се данас дружили са децом и учествовали у програму који је организован од стране Установе. Надамо се да ћемо и даље имати прилике да на бољи начин и да ћемо више бити заступљени у сличним програмима. Биће нам задовољство да се одазовемо позиву када нешто слично буде организовано, а и сами ћемо иницирати овакве активности, у овој или некој другој установи", рекао је директор компаније "Wai Wai" у Руми, Александар Протић.

Ни деца нису остала дужна те су челне људе новоотворене фабрике тестенина у Руми обрадовали поклонима, које су сами направили на креативним радионицама и секцијама.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001