На општинским конкурсима додељено близу 45 милиона динара

величина слова

8. фебруар 2017.

Opstinsko veceОпштинско веће је донело одлуке о додели средстава за суфинансирање пројеката и програма од значаја за Општину Рума у 2018. години из области културе и рада удружења са територије наше општине.

На основу Решења о додели средстава из буџета за програме и пројекте из области културе који су од значаја за Општину Рума у 2018. години додељено је укупно 7.886.000 динара од 8,5 милиона, колико је било предвиђено по конкурсу. Укупно је било поднето 32 пријаве, а општинским средствима биће подржано 28 пројеката.

Када је реч о удружењима додељено је укупно 7.295.000 динара од 8,5 милиона. На конкурс је пристигло 60 пријава, а средства је добило 55 удружења. На седници се могло чути и да ће Општина Рума у овој години финансијски подржати све важније манифестације по којим је наш град препознатиљив.

Нерасподељена средства су остављена у резерви и могу се искористити и доделити и току године.

На данашњој седници издвојено је близу 30 милиона динара за спорт.

За закуп сала за одржавање тренинга и играње утакмица издвојено је 4.993.550 динара, док Одлуком о додели средстава из буџета општине Рума за програме и пројекте из области спорта од значаја за општину Рума за 2018. годину издвојено 24.500.000 динара. Средства ће добити 53 клуба од 57 колико их је конкурисало.

Sednica Veca"Сви клубови су добили приближна средства као и претходне године, углавном су износи мењани због промене ранга такмичења. По први пут смо извојили средства за одбојкашки клуб "Визуру" и то два милиона динара, што заиста није велики износ, ако узмемо у обзир колико раде на промоцији нашег града. У утакмицама Лиге шампиона из румске спортске хале се шаље лепа порука и то нам треба и у фудбалу, рукомету и још неком спорту. Покушаћемо од наредне сезоне да још снажније подржимо поједине клубове и да Рума направи много већи спорски искорак у будућности", рекао је Манчић и најавио нова улагања у спортску инфраструктуру.

"Спремили смо 15 милиона динара за унапређење спортске инфраструктуре, план постоји и када је реч о сеоским спортским објектима и када је реч о граду. Са 30 милиона које издвајамо за спортске клубове и закуп сала долазимо до цифре од 45 милиона за спорт. Са накнадним захтевима, које смо до сада углавном одобравали, издавања за спорт у 2018. години могу достићи и 50 милиона динара за што никако није мали износ", нагласио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001