Мала Софија из Никинаца прворођена беба у Општини Рума

величина слова

9. јануар 2018.

Први нови становник Општине Рума у 2018. години је Софија Крстић, беба рођена 1. јануара у 5 сати и 10 минута. Председник Општине Рума Слађан Манчић и шеф Одељења за друштвене делатности Светислав Дамјанчук  посетили су данас породицу Крстић у њиховом дому у Никинцима и родитељима мале Софије, мајци Тамари и оцу Срђану уручили пригодне поклоне за новорођенче.

Општина Рума је за малу Софију обезбедила 50.000 динара, али и поклон пакете за новорођенче вредне 15.000 динара, док су Софијине старије сестре Дуња (6) и Теодора (4)обрадоване новогодишњим пакетићима.

Председник Општине Рума Слађан Манчић честитао је поносним родитељима рођење трећег детета и пожелео им пуно здравља, породичне среће и успеха.

"Рођењем Софије породица Крстић је ове године већ добила најлепши могући поклон. Софијиним сестрицама Дуњи и Теодори су се оствариле најлепше жеље, ми смо ту да симболичним гестом још мало улепшамо празнике. Уживали смо данас у Никинцима, милина је видети да четири генерације породице Крстић живе под истим кровом, сложно, да се заједно радују и веселе новом члану породице. Ја сам родитељима Тамари и Срђану пожелео још деце, драго ми је да су обоје запослени и да виде перспективу у нашој општини. Ми ћемо свакако бити подршка свим младим брачним паровима и ту смо заиста повукли значајне потезе", рекао је председник Манчић.

 

Долазак на свет мале Софије протекао је рутински, без проблема, а док је Тамара била у породилишту Дуња и Теодора су уживали у љубави и пажњи прабаке Госпаве.

"Породила сам се без већих потешкоћа природним путем и сада када смо кући почињемо са правим уживањем. Две ћерке ми помажу око бебе, пуне су брижности и то нас као родитеље чини посебно срећним. Захвални смо Општини Рума на овом вредном поклону, али пре свега и на пажњи. Ја и супруг би волели да кроз коју годину добијено још једну принову, јер када је кућа пуна деце нема веће радости", истиче поносна мама Тамара.

Подсетимо, Општина Рума у склопу борбе за већи наталитет, између осталог, већ годинама исплаћује новчане помоћи незапосленим породиљама, али је и другу годину заредом обезбеђено и финансирање вантелесне оплодње од стране румске локалне самоуправе. Такође, подигнут је и износ родитељског додатка за прво дете са 20.000 на 30.000 динара, а вртић је од ове године бесплатан за сву децу у нашој општини.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001