Example of Table Blog layout (FAQ section)

Отворена изложба радова 45. ликовне колоније "Борковац"

величина слова

27. децембар 2017.

Славко ЖивановићСиноћ је у Завичајном музеју Рума отворена изложба радова са 45. ликовне колоније „Борковац“.

На овогодишњој колонији учествовало је осам аутора који лични артистички исказ дефинишу кроз стилску и медијску форму сликарско-вајарских техника насталих током деценија прве половине прошлог века: реди-меид (ready made), асамблаж (asammblage), колаж.

Једногласном одлуком жирија у саставу: мр Вања Јовановић, сликар-конзерватор, Љиљана Војводић, вајар и Драгомир Јанковић, историчар уметности-музејски саветник, плакета са ликом Миливоја Николајевића додељена је мр Славку Живановићу, академском вајару из Београда.

Жири је заиста имао тежак задатак, јер су уметници створили врло озбиљна естетски дорађена уметничка дела, од ствари које су наизглед потпуно безначајне, рекао је Драгомир Јанковић, музејски саветник.

„Жири је пред собом имао низ квалитетних остварења која генерално могу да се сврстају у две категорије: једна група аутора је индустријске продукте разложила до непрепознатљивости и пренела их до своје стилске форме и направила од њих чиста уметничка дела, а друга група аутора је искористила постојећи облик, искомбиновала га и дала му један нови смисао. Одајем пуно признање свим учесницима, показали су изузетну духовитост, зрелост, спремност да учествују у овој нашој малој уметничкој игри. Сигуран сам да међу овим излошцима има непролазних, сјајних дела“, изјавио је Јанковић.

Победник 45. ликовне колоније стекао је право да у наредној години одржи самосталну изложбу у Завичајном музеју.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001