Example of Table Blog layout (FAQ section)

ЈП "Гас - Рума" - пример одговорног пословања

величина слова

25. децембар 2017.

Rada MaravicЈавно предузеће "Гас - Рума" је у 2017. години премашило све планове и пословне циљеве. У 2017. години ЈП "Гас - Рума" дистрибуирало је ка потрошачима 18.412.000 кубика гаса, што је за 1,96% више него што је планирано, а чак 10,12% више него 2016. године. Директор ЈП "Гас - Рума" Рада Маравић посебно је задовољан што у 2017. години није било ниједног ребаланса, што је јасан показатељ да је румски дистрибутер гаса брижљиво планирао трошкове и прилагодио се реалним околностима.

"Врло смо задовољни са постигнутим резултатом у овој пословној години. Нето добит у овој години је планирана на 13.734.000 динара, а процене указују да ће највероватније бити остварена у износу од 18.624.000 динара, што је 35% више од планираног, а готово 150% више од претходне године. Рећи ћу и да је наша продавница остварила 68% већи промет у 2017. години него лане и опет 10% више него у плану", каже Маравић.

Први човек ЈП "Гас-Рума" очекује наставак тренда раста потрошње гаса и још боље пословне резултате у наредним годинама, пре свега, захваљујући индустријском развоју Општине Рума и чињеници да сви новоотворени производни погони као енергент користе управо гас. Ако узмемо у обзир чињеницу и да су готово сви нови погони у фази проширења, и те како разлога за оптимизам има.

"Све више људи и домаћинстава се окреће гасу као енергенту и то нас веома радује. Међутим, пресудни значај за наше пословање има и индустријски развој Руме. Председник Општине Рума Слађан Манчић је често причао о томе, поред тога што запошљавају људе, нове фабрике у нашој општини користе и услуге свих јавних предузећа. Тренд раста испоруке гаса је неминован. Ми себе апсолутно видимо у тој причи, спремни смо да одговоримо на све ове захтеве о проширењу производних погона и да свим инвеститорима обезбедимо и дистрибуирамо енергент. На тај начин ми повећавамо профит нашег предузећа, а управо 70% тог "колача" уплаћујемо у буџет оснивача тј. Општини Рума", истакао је Маравић и додао да је у тренутку када је биран за директора у свом четворогодишњем програму рада изнео, прилично амбициозан, пораст физичке потрошње, те да је сада јасно да су се ти планови и реалност поклoпили.

GAS RUMA"На крају мандата, који истиче 2019. године, даћу поново на увид зацртани план и са њим упоредити остварене резултате и радује ме што ће се видети да су планови остварени готово 100 одсто", поручио је Маравић.

Велики удео у успешном пословању има и добра дистибутивна мрежа, у којој су губици сведени на ниво статистичке грешке. И у 2018. години ЈП "Гас - Рума" планира значајне инвестициона улагања.

"Наша мрежа је у прилично добром стању, јер се у њу сваке године улажу значајна средства и ништа се не препушта случају, тако ће бити и наредне године. У 2018. години планирали смо 32 милиона динара инвестиција. Ту подразумевамо и три нове котларнице за ЈП "Стамбено", али то ипак, у потпуности не зависи од нас. Поред тога настављамо послове на телеметрији, продужењу мреже и замени старих мерача", напомиње Маравић.

ЈП "Гас-Рума" успоставља традицију обезбеђивања репрограма, веома важне погодности за домаћинства у Општини Рума, по којој се у току зимске грејне сезоне рачуни плаћају у износу од 70%, а преостали део се плаћа одложено на 170 дана.

"Нормално да се од директора очекује да иницира неке ствари, то сам ја са репрограмом и учинио. Ипак, репрограм је успех целог предузећа. Од прве године репрограм финансирамо од сопствених средстава. Повећавамо број месеци који улазе у репрограм. Прво је то било три, затим четири и сада у задње две године пет месеци. Овакву позитивну политику према грађанима, не мислимо да мењамо. Од нас се очекује да грађанима уредно диструбуирамо гас, да им обезбедимо максималне услове плаћања, а од грађана да своје рачуне плате", рекао је Маравић.

По тренутној цени гаса за овогодишњи репрограм ЈП "Гас-Рума" ће издвојити око 40 милиона динара.

Директор ЈП "Гас-Рума" Рада Маравић је свим грађанима наше општине и Општине Ириг, коју румски дистрибутер гаса такође снабдева, пожелео срећне новогодишње и божићне празнике и пуно успеха, здравља и среће у 2018. години.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001