Example of Table Blog layout (FAQ section)

Одржана XV седница СО Рума - Отвара се велики број нових радних места, буџет за наредну годину задржао и развојну и социјалну компоненту

величина слова

21. децембар 2017.

Sednica SO RumaИз године у годину Општина Рума се полако приближава зацртаном циљу од две милијарде динара у општинском буџету. Постоје реални изгледи да би се та цифра могла достићи већ у наредној години, а одборници СО Рума су на јучерашњој седници усвојили Одлуку о буџету Општине Рума за 2018. годину који је пројектован на 2.086.419.797,32 динара. Председник Општине Рума Слађан Манчић је за скупштинском говорницом рекао да је буџет реално планиран на основу анализе овогодишњег пуњења буџета.

"Уверен сам да ћемо бити на граници две милијарде у наредној години. На то нам указују сви релевантни параметри. Морам истаћи да интересовање инвеститора за нашу општину не јењава, а постојећи инвеститори су готово сви покренули проширење производних погона. У фабрици меморијске пене "HealthCare Europe" је положен камен темељац за нови објекат који ће се простирати на 10.000 квадратних метара и где ће радити нових 300 радника. На пролеће компанија "Албон", која има рекао бих најкоректније плате, почиње изградњу нове фабрике и ангажоваће нових 250 запослених. Гумара завршава свој погон за произдводњу гума за бициклове, ту је у плану запошљавање 200 људи. "Хачинсон" увелико ради на проширењу. Крајем децембра или почетком јануара отворићемо фабрику "La linea verde" у Добринцима. Та компанија ће до 31. децембра ове године запослити 41 радника, а у наредној години још 109 људи", нагласио је Манчић.

Први човек румске локалне самоуправе је рекао и да је општина продала осам парцела домаћим и страним компанијама и да ће сви они на пролеће кренути у градњу својих фабрика.

Skupstina"То гарантује нови прилив капитала у Руму, нова радна места. Наравно то се мора одразити и на цену рада, плате ће морати да иду горе. Добар радник мора да се цени и плати и то ће сигурно тржиште и конкуренција диктирати. Због свега тога очекујем да достигнемо две милијарде динара у буџету", поручио је Манчић.

Иако је у Одлуци о буџету изражена развојна компонента у њему су социјална давања остала на истом нивоу као и у овој години каже Манчић.

"Ово је вероватно последња година у којој су средства за социјална давања на овом нивоу. Једноставно, реално је да она од 2019. године иду на ниже, јер се Општина Рума развија, омогућава људима да се запошљавају у реалном привредном сектору и самим тим се смањује број социјално угрожених становника. Ми нећемо никада игнорисати оне људе који су стварно у стању социјалне потребе, али знамо да има и злоупотреба, и ми ћемо свима омогућити шансу да се запосле и на тај начин обезбеде езгзистенцију за себе и своје породице", истиче Манчић.

На јучерашњој седници усвојени су Програми рада јавних предузећа чији је општина оснивач, трећи ребаланс овогодишњег буџета, Одлука о бесплатном вртићу, констатована је оставка секретара СО Рума и изабран је нови секретар. Тај посао ће уместо Јелене Бркљач, у наредном периоду обављати Сандра Кукић. Одборници су изгласали и Одлуку о социјалној заштити у Општини Рума, Одлуку о категоризацији општинских путева и улица на територији општине, Одлуку о изменама и допунама Одлуке о прибављању и располагању стварима у јавној својини Општине Рума, Одлуку о изменама и допунама Одлуке о јавном превозу путника на територији Општине Рума, Одлуку о општем кућном реду у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији Општине Рума и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о условима и начину остваривања права на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001