Example of Table Blog layout (FAQ section)

Вредна донација Општине Рума јавном предузећу "Комуналац"

величина слова

15. децембар 2017.

PrimopredajaОпштина Рума је још једном показала какав однос има према јавним предузећима чији је оснивач. Поред тога што редовно и на време у потпуности измирује све своје обавезе према јавним предузећима и установама, честе су и донације које имају за циљ унапређење пословања.

Тако је данас у ЈП "Комуналац" извршена примопредаја нових контејнера чију набавку је финансирала Општина Рума. "Комуналац" је добио 72 контејнера, а за ту намену издвојено је 2,4 милиона динара из општинског буџета. Ово је још један вид помоћи овом јавном предузећу како би унапредило своје услуге, овог пута је у домену одлагања смећа, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Panic i Mancic"Комуналац ће побољшати своје услуге према грађанима у домену одлагања смећа, али ово је значајна ствар и за наш град. Уколико се буду користили на прави начин ови контејнери ће допринети да одлагање смећа буде контролисано, али ће и транспорт смећа бити лакши, јер их аутосмећар лако подиже и истовара", изјавио је Манчић.

Реч је о модернијим контејнерима који имају другачији систем отварања, те се сада уместо руком поклопац отвара на притиском ноге на полугу која се налази при дну контејнера. Такав начин отварања је и са хигијенске стране унапредио одлагање смећа у Руми.

Директор ЈП "Комуналац" Драган Панић се захвалио Општини Рума и председнику Манчићу на вредној донацији.

Kontejneri"С обзиром да је једна од основних делатности Комуналца управљање комуналним отпадом, значи сакупљање, третман, одвожење и остало, ови контејнери ће нам омогућити да у наредном периоду побољшамо ту делатност како би сви грађани у овом граду и у осталим румским селима били задовољни и како би квалитет услуга био побољшан. У фокусу ће бити зграде колективног становања. Покрићемо критична места у граду која до сада нису била покривена, заменити дотрајале контејнере и остатак, колико буде, расподелићемо у 16 румских села", рекао је директор Панић.

Из ЈП "Комуналац" су упутили апел и грађанима да чувају нове контејнере, јер је чистији град у интересу свих који живе у њему.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001