Example of Table Blog layout (FAQ section)

Усвојена Одлука о општем кућном реду у стамбеним и стамбено-пословним зградама

величина слова

14. децембар 2017.

Tanja DrobacОпштинско веће је на јучерашњој седници усвојило Одлуку о општем кућном реду у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији Општине Рума и то је прва одлука која је донета, а да је везана за Закон о становању и одржавању зграда. Ова одлука је прва у низу одлука којом се регулише кућни ред, а ниједна стамбена или стамбено-пословна зграда не може утврдити другачији кућни ред, који је у супротности са правилима кућног реда који прописује локална самоуправа.

Шефица Одељења за урбанизам и грађење Тања Дробац каже да је у последњих неколико дана локална самоуправа бележи интезивирану пријаву свих заинтересованих заједница да се региструју, јер је 12. децембра био рок за регистрацију. До сада је упућено око 20 пријава и Општина Рума апелује да се што већи број стамбених јединица пријављује како не би дошли у ситуацију да локална самоуправа буде принуђена да поставља принудног управника.

"Све до сада регистроване стамбене заједнице, изузев једне, су именовале управника из редова станара. По нашем сазнању једна стамбена заједница је именовала професионалног управника из Општине Стара Пазова. У Општини Рума још увек није ниједно лице лиценцирано и положило предвиђени испит за професионалног управника. У складу са законом о надлежности инспекцијских служби обилазиће се стамбене заједнице и доносити решења која им налажу да у року од 30 дана образују стамбене заједнице и по истеку тог рока ће локална самоуправа постављати принудне управнике свим зградама где нису образоване стамбене заједнице", рекла је Тања Дробац.

Оно што следи у наредном периоду је доношење и Одлуке о утврђивању цене за одржавање стамбених и стамбено-пословних зграда, и наравно интезивирање рада на регистрацији стамбених заједница.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001