Example of Table Blog layout (FAQ section)

XLIV седница Општинског већа - Усвојен буџет за 2018. годину

величина слова

14. децембар 2017.

Sednica VećaНа XLIV седници Општинског већа усвојена је Одлука о буџету Општине Рума за 2018. годину. Буџет је пројектован на 2.086.419.797,32 динара и то: 1.992.548.100,02 динара буџетских средства и 93.871.697,30 динара из осталих прихода буџетских корисника.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је рекао да је пројекција буџета рађена на основу овогодишњег буџета, као и да је реч о реалном буџету који је задржао и развојну и социјалну компоненту.

"Нама су у току тендери који ће се пренети у наредну годину и ту су планирани радови вредни готово 200, 300 милиона динара. Ту мислим и на пречистач отпадних вода, асфалтирање улица у Буђановцима, расвету на "Румској петљи". Ако томе додамо и планирану реконструкцију Главне улице у 2018. години, могућност изградње и доградње појединих објеката и све оне радове које смо планирали у месним заједницама, све то гарантује да ће Општина Рума и наредне године бити једно велико градилиште", рекао је Манчић.

Он је истакао и да ниједна социјална категорија неће бити занемарена, те да су социјална давања остала као и на нивоу у 2017. години.

"Апсолутно смо се трудили да буџет буде и социјални. Ја морам напоменути да ће, захваљујући отварању великог броја нових радних места, социјална давања у наредном периоду сигурно ићи на ниже и то је нешто сасвим логично. Дакле, неће бити потребе да се егзистенционални спас тражи у Центру за социјални рад, већ у новим фабрикама које су отворене, а ускоро ће у нашој општини почети да раде и нови погони где ће људи такође моћи да се запосле", нагласио је Манчић.

Усвајању Одлуке о буџету за 2018. годину претходило је усвајање трећег ребаланса буџета за 2017. годину. Разлози за ребаланс су, између осталог умањење масе плата запослених који нису преузети из ЈП "Дирекција за изградњу Руме" (-7,9 милиона) и масе плате у Туристичкој организацији Општине Рума (-2,9 милиона). Такође, исказана је и потреба појединих корисника буџета да се у оквиру структуре расхода и издатака буџета изврше измене на апропријацима како би се обезбедило несметано функционисање Општине у наредном периоду.

Трећим ребалансом предложени обим буџета износи 1.949.872.331,54 динара. Ове две одлуке ће се наћи пред одборницима СО Рума на наредној седници заказаној за среду 20. децембра 2017. године.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001