Example of Table Blog layout (FAQ section)

Зимске службе спремне за погоршање временских прилика

величина слова

12. децембар 2017.

ŠtabШтаб за ванредне ситуације Општине Рума усвојио је данас, на 3. редовној седници, Закључак у коме се констатује да су све надлежне службе и релевантни субјекти спремни за рад и деловање у зимским условима.

На седници се могло чути да је механизација зимских служби исправна и спремна за евентуалне интервенције, а да залиха соли има довољно. Из ЈП "Комуналац" су поручили да на лагеру имају око 100 тона соли, али и да већ од 1. јануара постоји могућност за набавку нових количина, уколико за то буде потребе, што наравно зависи пре свега од временских услова.

Залиха енергената има довољно за наредних месец дана, али ће  ЈП "Стамбено" у наредних десетак дана набавити и нове количине мазута. Стање гасне мреже ЈП "Гас - Рума" је беспрекорно и такође неће бити проблема у испоруци природног гаса.

Електродистрибуција Рума је значајно инвестирала у електро-енергетску мрежу те се не очекују веће потешкоће у зимској сезони. Из румског Дома здравља су обавестили да су залихе лекова на редовном уобичајном нивоу, као и да су возила ове здравствене установе исправна и спремна за евентуалне интервенције. Центар за социјални рад Општине Рума је на време поделио огрев социјално угроженим породицама из наше општине. Укупно је подељено 51 тона брикета и око 156 метара кубних огревног дрвета, а помоћ у огреву је добило преко 500 породица.

Из Полицијске станице Рума су похвалили сарадњу са Општином Рума и надлежним зимским службама и поручили да ће румска полиција увек максимално изаћи у сусрет и ангажовано одрадити свој део посла. На седници је посебно апострофиран рад Саобраћајне полиције у зимским условима.

Такође, данас је усвојен и План зимског одржавања путне инфраструктуре за 2017/18. годину на територији Општине Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001