Example of Table Blog layout (FAQ section)

Посни дан у "Бранковој" школи

величина слова

11. децембар 2017.

Brankova skolaУченици ССШ „Бранко Радичевић“ још једном су демонстрирали своје кулинарско знање и умеће.

Ђаци који се школују за куваре и угоститеље, традиционално сваке године у првој половини децембра припремају за своје другаре и професоре посну трпезу.

Као и увек још једном је на делу показано да трпеза и у време поста може бити шарена, разноврсна и примамљива, а да на њој нема меса, јаја или млека.

Мирко Зрнић, директор школе истиче да ово прелази у лепу традицију да се у дане божићног поста организује Дан посне хране.

"Ово је лепа промоција и наше школе, а поготово занимања кувар и угоститељ. Види се да су се ученици заиста потрудили да лепо приреде ову трпезу. Наравно, ово је прилика и да професори процењују знање ученика, како су припремили јела и колико су успешни у томе и то се рачуна у оцену из практичне обуке", каже директор Зрнић.

Борислав Димковић, професор куварства истиче да су сва понуђена јела квалитетно урађена.

"Користили смо печурке, соју, махунарке. Можете видети доста пита, кољива, посну пицу, паприкаш од печурака, баклаве, разне ситне колаче. То је све оно што може да се припреми за сваку посну славу. Наравно, овако припремити храну захтева и знање, вештину и професионализам, што су наши ученици и показали", похвалио је своје ученике професор Димковић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001