Example of Table Blog layout (FAQ section)

Почела последња фаза замене столарије у Гимназији "Стеван Пузић"

величина слова

1. децембар 2017.

Општина Рума је и ове године уложила милионска средства за унапређење услова у образовним установама наше општине. У последње четири године Општина Руме континуирано улаже у све школске објекте, у свих 11 основних, четири средње и једну музичка школу. У све те објекте уложено је близу 29 милиона динара, каже начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић.

Радови се изводе не само током распуста, већ и викендом како се не би угрожавало одржавање наставе. Тренутно су у току радови на последњој, трећој фази замене столарије у Гимназији "Стеван Пузић" у Руми.

"Наша стратегија је да у фазама, сваке године, улажемо у унапређење школског амбијента. У Гимназији смо са заменом столарије почели 2015. године и ево ове године приводимо тај посао крају. Прво смо уложили 2 милиона динара буџетских средстава, затим 2016. године 1,5 милиона и ево сада 1,8 милиона динара", изјавио је начелник Општинске управе Душан Љубишић, који је са шефом Кабинета председника општине Војиславом Миоковићем посетио румску Гимназију.

Директорица румске Гимназије Софија Благојевић подсећа да је и претходно лето у овој школи протекло радно, а да се са заменом столарије заокружује година великих улагања у једну од најпрестижнијих школа у Србији.

"Ово лето смо такође провели радно у нашој Гимназији. Обавили смо тада значајне молерско - фарбарске радове. Веома смо задовољни што, уз помоћ Општине Рума, сада приводимо крају радове на замени дотрајале столарије. Нема сумње да ће нам ови радови подићи и енергетску ефикасност објекта, што је веома важно, иако у први план увек избија онај естетски утисак. Еколошки моменат и будућа уштеда енергије је свакако нешто што се не може занемарити", рекла је директорица Софија Благојевић и додала да Гимназија има планове и за наредну годину када би требало да се, у фазама, реновирају и тоалети школе.

Начелник Љубишић је потврдио да је Општина Рума спремна за нова улагања у школске објекте.

"Након замене столарије планирамо и нова улагања. Веома је важно имати слуха за школе и ова локална самоуправа га дефинитивно има. Пажљиво саслушамо све оно што школе означе као приоритете, имамо слуха да препознамо стварне потребе и након тога радо опредељујемо средства из буџета за конкретне радове", рекао Љубишић.

Очекује се да ће се радови у Гимназији на замени столарије окончати до краја викенда.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001