Друштвенa игрa на поклон школама у румској општини

величина слова

29. новембар 2017.

Bitka na DriniСве основне и средње школе у Општини Рума добиле су јуче на поклон друштвену игру "Битка на Дрини".

"Битка на Дрини" је о учило из области историје у форми друштвених стратешких игара. Играњем ове друштвене игре деца се веома брзо и лако упознају са чињеницама из српске историје. Уз посредство фирме "BTC Consulting" и Општине Рума, румским школама ову стратешку игру је донирала компанија "Фриго Жика". Градске основне и средње школе су добиле по две друштвене игре, а сеоске школе по једну "Битку на Дрини".

Милорад Пејић правник и психолог у компанији "Фриго Жика" напомиње да нису имали ниједну дилему да ли да донирају "Битку на Дрини", јер је у питању сјајна друштвена игра која поред забаве, акценат ставља и на едукацију.

Заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић захвалила се компанијама "Фриго Жика" и "BTC Consulting" на друштвено одговорном понашању и вредној донацији нашим школама.

""Битка на Дрини" на занимљив и образовни начин оживљава историјске догађаје из Првог светског рата. Ученици на најлакши могући начин, кроз игру, уче своју историју, упознају подвиге својих предака и стичу јаснију слику о својој земљи у важној историјској епохи.Сигурна сам да ће "Битка на Дрини" постати омиљена стратешких игара наших ученика и да ће им на креативан начин помоћи да прошире знање из историје, уз важну поруку игре: Да рат заувек остане само игра", казала је Марија Стојчевић.

Bitka na Drini drustvena igraКоаутор друштвене игре и председник Савеза борачких организација Републике Србије Дејан Марјановић сматра да значајни историјски догађаји из ослободилачких ратова Србије нису адекватно обрађени у школском систему, те да ће друштвена игра "Битка на Дрини" деци на један посебан начин још више проширити знање из историје.

"Битка на Дрини је прва на свету друштвена игра у којој је једна од страна српска војска. Имали смо на уму три идеје, три циља. Један циљ нам је био едукација деце кроз играње, други да сачувамо сећање на наше славне претке, а трећи циљ да пробамо да нашу децу покушамо мало да склонимо од рачунара и вратимо време када је игра кроз непосредни контакт доносила пун садржај", рекао је Марјановић.

Битка на Дрини је део пројекта “Топличким јунацима” који финансира Министарство та рад, запошљавање, борачка и социјална питања-Сектор за борачко-инвалидску заштиту.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001