Покрајина ће наставити са финансијском подршком Општине Рума и у 2018. години

величина слова

27. новембар 2017.

SastanakНакон данашњег обиласка фабрике"HealthCare Europe" и означавања почетка њеног проширења, покрајински премијер Игор Мировић је данас у Општини Рума одржао и радни састанак са председником Слађаном Манчићем. Разговарало се о започетим пројектима, које подржава Покрајина, као што је опремање радне зоне "Румска петља" и финансирању постављања расвете у поменутој радној зони, затим пројектима у областима путне инфраструктуре и у области образовања и здравства.

"Општина Рума, са способношћу да припреми пројекте, нам је била значајан партнер. Драго ми је што је локална администрација већ припремила нове пројекте са којима ће конкурисати на наше конкурсе наредне године. Обавештен сам о плановима да се конкурише за средства којим ће се реконструисати Главна улица у Руми и реализовати друга фаза вртића "Коцкица". Размотрићемо колико ће бити наше учешће, а колико Општине Рума. Рума се развија заиста убрзаним темпом, отварају се нове фабрике, нова радна места, буџет је стабилан, решавају се значајни комунални проблеми и наша је дужност да финансијски помогнемо Руму у многим значајним пројектима", поручио је Мировић.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је рекао да је Покрајина, кроз разне програме, за Општину Рума у овој години издвојила око 200 милиона динара.

"Добили смо готово 107 милиона динара на конкурсима по основу пројеката, а са друге стране имали смо подршку из других секретаријата за послове које радимо без пројеката, у смислу чишћења канала, комасације, тако да смо у току ове године добили преко 200 милиона од покрајинске Владе. То је за Руму снажна подршка, јак ветар у леђа. Следеће године ћемо радити реконструкцију Главне улице, а тај пројекат је вредан око 170 милиона динара. Такође, желимо да уђемо у реализацију изградње друге фазе вртића "Коцкица" и за то ће бити потребно око педесетак милиона динара", изјавио је председник Манчић и додао да је данас започет разговор и на тему финансирања пречистача отпадних вода у радној зони "Румска петља", те да ће се разговори наставити у наредној години.

У данашњој посети општини Рума били су покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001