Положен камен темељац новог објекта фабрике „HealthCare Europe“ у Руми

величина слова

27. новембар 2017.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је у индустријској зони „Румска петља" положио камен-темељац за изградњу новог производно-складишног објекта компаније „HealthCare Europe“, која је за само две године изградила високотехнолошки комплекс са више од 500 запослених. Када буде изграђен нови објекат, чија инвестиција износи 3,5 милиона евра, запослиће се још 300 људи.

Фабрика за производњу душека, јастука и других производа од меморијске пене, отворена у Руми 2015. године као резултат заједничког улагања кинеске компаније „Healthcare Europe“ и данске компаније „Everrest“, успела је да своје производе успешно пласира на најзахтевнијим тржиштима. Данашњој церемонији присуствовали су и председник Општине Рума Слађан Манчић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, начелник Општинске управе Душан Љубишић и начелник Сремског управног округа Перица Гаковић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да су за Србију ово веома значајне компаније, посебно за Војводину, где у првих 10 месеци 2017. године, бележимо раст извоза већи за 20 процената у односу на исти период прошле године, као и смањење броја незапослених. Како је Мировић рекао, највећи апсолутни број смањења незапослених је из Војводине, у поређењу са другим деловима Србије, већим чак него у Београду.

„На основу тих показатеља може се видети да се остварује она политика о којој сам говорио и која је везана за бржи и енергичнији економски развој Војводине. За нашу земљу је сада најважније да имамо политичку стабилност, да се настави са директним инвестирањем великог броја компанија, да са Републиком имамо комплементарне субвенције привреди. Морам да нагласим и да је привредни раст Руме више него очигледан, рекао бих чак и нестваран ако се сетимо каква је овде ситуација била пре неколико година. Верујем да би Рума врло брзо могла да постане једна од водећих општина на нивоу целе Србије, не само Војводине, изјавио је Мировић и навео да је у последњих шест месеци присуствовао отварању десетак фабрика у Војводини.

Генерални директор компаније „HealthCare Europe“ Александар Подравац упутио је захвалност Покрајинској администрацији и Општини Рума, који су, како је рекао, увек излазили у сусрет и омогућили све услове за развој фабрике.

Овај конкретна хала ће имати површину од 10.000 квадратних метара, а кад томе додате наше погоне изграђене 2015. године добијате површину „HealthCare Europe“ фабрике у Руми од нешто преко 39.000 квадратних метара. Следеће проширење производног погона најављујемо већ за 2019. годину, а након тога планирамо и поновно повећање броја радника. Циљ нам је да у нашој фабрици ради укупно 1.200 радника", истакао је Подравац.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001